Kadın yelken takımı, başarılarını sürdürüyor

Yedi kadının 2011 Yılında ?Deniz Cadıları? adıyla kurdukları yelken takımı, başarılarını sürdürüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 162
Kadın yelken takımı, başarılarını sürdürüyor

 Yedi kadının 2011 Yılında ?Deniz Cadıları? adıyla kurdukları yelken takımı, başarılarını sürdürüyor.

´Deniz Cadıları´ kadın yelken takımı Bodrum´daki yarışlarda boy gösterdi. Ankara, İstanbul, Antalya ve Bodrum´da yaşayan, değişik meslek gruplarındaki kadınlar, 2011 yılında kurdukları ´Deniz Cadıları´ isimli yelken takımı ile denizdeki en zor şartlarda bile yarışlarını tamamlıyorlar. Ağırlıklı olarak erkeklerden kurulan takımların yarıştığı yelkenli tekne yarışlarında erkeklerden geri kalmayan Deniz Cadıları bugüne kadar birçok derece elde etti.

Takımın kurucularından Ceyhan Asil, mücadele etmekten keyif aldıklarını belirterek, "Deniz Cadılarının kurucu ekibindeniz. 5 kişiyiz burada ama onun dışında her sene biz farklı arkadaşları da bünyemize katarak denizi sevdirmeye çalışıyoruz. Mücadeleyi seviyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu 30-40 yaşlarının üzerinde, 60 yaşa kadar arkadaşlarımız var. Denizi geç de olsa çok sevdik ve bu olaydan çok keyif alıyoruz. Yeni yerlerimizi de aramıza katmayı çok arzu ediyoruz? dedi.

Gruba yeni kazandırılan üyelerle birlikte yarış öncesinde ve sonrasında eğitim ve hazırlıklarını sürdüren Deniz Cadıları gerektiğinde tekne direğinin tepesine kadar da tırmanabiliyor. Bodrum Karaada açıklarında gerçekleştirilen Kış Trofesine katılan deniz cadıları, 7 ayaktan oluşan yarışın 3. ayağını da başarı ile tamamladı.

Deniz cadılarının üyelerinden biri olan Tuba Gencer, Trofedeki tamamı kadınlardan oluşan tek takım olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

?Çoğunluk ekibin Ankaralı, İstanbul´dan, Antalya´dan arkadaşlarımız var ve Bodrum´dan. Skyperimiz milli yelkenci onun dışında ekibin bütün üyeleri normal iş hayatında, sporcu olan insanlar değil yani. Hepimiz sonradan yelkeni öğrendik.?

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen zorlu mücadelede Deniz Cadıları gruplarında ikinci oldu.