Kabaağaçlı ve Gelendost Mezarı Başında ANILDI....

Bodrum Çevre Platformu üyesi grup, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı ve çevreci Saynur Gelendost´u mezarları başında andı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 885
Kabaağaçlı ve Gelendost Mezarı Başında ANILDI....

Bodrum Çevre Platformu üyesi grup, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı ve çevreci Saynur Gelendost´u mezarları başında andı.

2003 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren ve sağlığında çevreyle ilgili çalışmaları dolayısıyla "Çevreci Anne" olarak bilinen Saynur Gelendost için mezarı başında anma etkinliği düzenlendi. Bodrum Çevre Platformu üyeleri, üzerinde "Onursal Başkanımız Sayın Saynur Gelendost´un anısı mücadelemizde yaşayacak" yazılı pankart açarak, Gelendost´un mezarına çiçek bıraktı. Platform Sözcüsü avukat Remzi Kazmaz, yaptığı konuşmada, Bodrum´da çevre hareketinin Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Saynur Gelendost ile başladığını söyledi.

Kazmaz, Bodrum´a katkı sağlamış iki büyük çevreciyi saygı ve özlemle andıklarını ifade etti. Gökova Sürekli Eylem Kurulu üyesi Reşat Uygun da Gelendost´un, Bodrum´a geldiği ilk yıllarda çevre temizliğine katkı yapmaya başladığını belirtti. Gelendost´un hem bir doğasever hem de canlısever olduğuna dikkati çeken Uygun, şöyle konuştu: "20 Akdeniz ülkesinin yoksul çocuklarını Bodrum´a getirdi ve Muğla´nın çocuk yurdundaki çocuklarla buluşturdu. Akdeniz ülkeleri çocukları çocuk şenliklerine ön ayak oldu. Kafasında düşüncesi olan herkesin protestosunu rahatlıkla yapabileceği meydan projesi vardı. Bunun bir tanesini Muğla´ya yaptı, bir tanesi de Gündoğan´daydı. Ne yazık ki Gündoğan´daki yıkıldı ve onun yaptıklarını yıkmaya çalışan bazı zihniyetler var. O yüzden acımız biraz daha derin." Gelendost´un mezarında saygı duruşunda bulunan çevreciler, daha sonra Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı´yı mezarı başında andı.