İYİLİK TIR´LARI YOLA ÇIKTI

Muğla´da Memur-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla başlatılan "Merhamet TIR´ları yola çıkacak, Hendekleri aşacak, Bayırbucak´a ulaşacak" sloganıyla başlatılan kampanyada toplanan 4 TIR dolusu un ve bakliyat m

Tarih: 01.01.0001 00:00 175
İYİLİK TIR´LARI YOLA ÇIKTI

Muğla´da Memur-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla başlatılan "Merhamet TIR´ları yola çıkacak, Hendekleri aşacak, Bayırbucak´a ulaşacak" sloganıyla başlatılan kampanyada toplanan 4 TIR dolusu un ve bakliyat malzemeleri Muğla Valiliği önündeki Cumhuriyet Meydanından dualar eşliğinde yola çıktı.

TIR´ların yola çıkmadan önce düzenlenen törene vali Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Memur-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, İHH Muğla Şube Başkanı Sabahattin Akkır, kamu kurum müdürleri ve sendika temsilcileri ile diğer STK temsilcileri katıldı.

Memur-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Bayırbucak bölgesinde sıkıntıların devam etmesi halinde bu yardımların süreceğini açıkladı. Uçak, ?Muğla´mızın yardımsever insanlarının katkıları ile 4 TIR temel gıda maddesini bugün Bayırbucak´a gönderiyoruz. Üç TIR un, bir TIR da bakliyat olmak üzere yaklaşık 100 ton temel gıda maddesi Allah´ın izniyle Bayırbucak´a ulaşacak. Bayırbucak´ta yaşanan zulüm, Rus uçaklarının ölüm kusan bombaları, katil Esed´in misket bombaları ile ölen çocuklarımız ve sivil halkımız, terör örgütü PKK´nın ve PYD7nin ölüm kustuğu bir ortamda Bayırbucak´taki Türkmen kardeşlerimize ve vatandaşlarımızı asla unutmadık ve bundan sonra da unutmayacağız. Memur-Sen, Hak-İş, İHH ve Kızılay´ın ?Hendekler aşılacak, yardımlar Bayırbucak´a ulaşacak´ kampanyası ile ile 154´üncü TIR´ı Bayırbucak´a gönderiyoruz. Bu iyilik hareketinde yanımızda olan Muğla´mızın tüm sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kurumlarına teşekkür ediyorum: Bayırbucak bölgesinde bu sıkıntılar devam ettikçe bu yardımlar sürecek? dedi.

İHH Muğla Şube Başkanı Sabahattin Akkır, yardım TIR´ının hazırlanmasında emeği geçen İHH, Hak-İş, Memur-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD, Ensar Vakfı, Mermerciler Derneği ve Muğlalı işadamlarına teşekkür etti.

Vali Amir Çiçek, Muğla´dan Bayırbucak Türkmenlerine toplanan yardım TIR´larının Bayırbucak´taki Türkmenlere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Çiçek, ?Biz millet olarak nerede acı varsa o acıyı ortak olmayı şiar edinmiş bir toplumuz. Katliam yapanları da lanetleriz. Bayırbucak Türkmenleri bugün orada bombalar altında yaşam mücadelesi veriyor ise, vatanından uzaklaştırılmak isteniyorsa ve acılar içinde ise bizim burada rahat uyumamız mümkün değil? dedi.

Yardım TIR´ları okunan duanın ardından Muğla´dan yola çıktı.