İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı 1. Kongresini Gerçekleştirdi

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı 1.Olağan Bodrum İlçe Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede tek aday olan İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, 78 oy alarak yeniden ilçe başkanı oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 253
İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı 1. Kongresini Gerçekleştirdi

Bodrum Maya Otel´de gerçekleştirilen kongreye İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi 21´inci Dönem Milletvekili Metin Ergun, İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından divan heyetine partinin kurucu üyelerinden Av. Meral Alemdar, Av. Sevin Çağlayan´ın yanı sıra Emine Füsun Cengiz ve Yunus Emre Akbaş oy birliği ile seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Genel Sekreteri Yaşar Kefeli tarafından faaliyet raporu ile mali rapor okunarak ibrası yapıldı.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 1. Olağan Kongre´ye hoş geldiniz diyerek açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz şunları söyledi:

?Bilindiği üzere partimiz Aralık ayının ikinci haftası genel merkezini kurdu ve hemen arkasından 22 Aralık 2017 tarihinde ise İlçe Başkanlığımız 61 kişilik üye listemizle kuruldu. Bir hafta gibi kısa bir zaman oluşan bu kadar güçlü bir yönetim bizlere şunu gösterdi ki, Bodrum´da istiyor, Türkiye´de istiyor, artık Türk Siyasi hareketinin bu değişime, sayın Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğindeki bu ciddi değişimine herkesin büyük bir sabırsızlıkla, büyük bir heyecanla beklentisi var. İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı olarak 5 Ocak 2018 tarihinde siz değerli üyelerimize İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimizi tanıttık, hemen akabinde ise İlçe binamız Konacık Mahallemizde açıldı ve hizmet vermeye devam ediyor. Bu hızlı kongre sürecimizden sonra ise tüm Bodrum Yarımadası´na hızla yayılıp, hem üye kayıtları hem de Mahalle Temsilciliklerini oluşturarak, İYİ Parti´nin hem Bodrum´da hem de Türkiye´de hak ettiği yere biran önce gelmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Tüm bu çalışmalarımızla ilgili ellerinden gelen çabayı gösterecek olan İYİ Parti Üyelerimiz ile yeni olacak üyelerimize, Yönetim Kurulu Üyelerimize ve destek veren herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum. İnşallah İYİ Parti´yi hem Bodrum yerelinde hem de Türkiye genelinde iktidara getirmek için vallahi de çok çalışacağız, billahi de çok çalışacağız?

Mehmet Tosun: ?İYİ Parti´nin Seçimlere Girmesinde Hiçbir Engel Yoktur?

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı 1. Olağan İlçe Kongresine katılan üyelere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

?Saygı değer hemşerilerim, şuanda 3 aylın bir partiden bahsediyoruz. Başlangıçta kurulamaz dedikleri partimizi 25 Ekim 2017 tarihinde sayın Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde kuruldu. Şimdi ise yeni bir bilgi kirliliği yaratarak, partimizin seçimlere giremeyeceğini söylüyor. İYİ Parti olarak 10 Aralık 2017 tarihinde ülke genelindeki teşkilatlanmalarımızı tamamlamış bir siyasi partiyiz. Bir siyasi partinin bu süre zarfından 6 ay kadar bir süre sonra seçimlere katılabilir. Kısacası 15 Haziran 2018 tarihinden yapılacak tüm seçimlere İYİ Parti girebilir ve bunun önünde hiçbir engel yoktur.?

İYİ Parti´nin günlük siyasetle uğraşan bir parti olmadığını belirten Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, 25 Ekim 2017 tarihinde Sayın Genel Başkanımız Meral Ekşener, ?Tüm Anadolu´yu karış karış gezeceğiz, insanımızı dinleyeceğiz ve onların sorunlarını birinci elden aldıktan sonra çözüm önerileri hazırlayacağız´ diyerek çalışmaların Türkiye´nin sorunlarının çözümlerinin ileriye dönük olacağını belirtti. Daha sonra Türkiye genelindeki yerel yönetimlerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Başkan Mehmet Tosun, bütün bu sorunların çözümü için gerçek siyasi projelerin üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başta İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz olmak üzere bugüne kadar yönetimde görev alan yeni yönetimde görev alacak olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum? diyerek sözlerine devam eden Mehmet Tosun; ?Kısa bir süre içerisinde kurulmuş olmamıza rağmen bugün İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığının modern ve vatandaşımızın gidip gelebilmesi için uygun konumda bir ilçe binamız var, üye kayıtlarımız hızla artarak devam ediyor ve sokakta İYİ Parti konuşuluyor. İlçe Başkanımızın da dediği gibi daha da çok çalışarak, İYİ Parti´yi hem Bodrum Yarımadamız yerelinde hem de Türkiye genelinde iktidara taşıyacağız.? diyerek İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı 1.Olağan Kongresi´nin herkese hayırlı olmasını diledi.

İyi Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi 21. Dönem Muğla milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun ?Bizler yeni bir Türkiye´nin inşası için, Cumhuriyeti tekrar yerine oturtmak için bir araya gelmiş insanlarız. Şu anda o kadar savrulan, darmadağın hale getirilen bir ülke var ki. Biz buna siyaset biliminde devletsizlik adını veriyoruz. Bütün kurumlarımız yerli yerinde ama hiçbir kurumumuzun ve hiçbir yöneticimizin iradesi yok. 80 milyonun idaresi tek bir kişiye ipotek edilmiş durumda. Ne bakanların, ne başbakanın, ne müsteşarların, ne genel müdürlerin, ne kaymakamların; hiç kimsenin iradesi yok? diye konuştu.

Muğla İl başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ da ?2 ayda hiçbir parti kurulamaz ve genel kurullarını başlatamaz. Çünkü daha önce partiler 6 kişi ile kurulurmuş. Dernekler masasına gidiyorum, ?bu kadar kurucu kurulu üyesi olmaz´ diyorlar. Biz ülkem için, vatanım için kaygılanıyorum diyen o kadar kişiyi bulduk ve İyi Parti çatısı altında birleştirdik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mehmet Onur Şahbaz´ın yeniden ilçe başkanı olarak katıldığı tek liste ile seçime giden İYİ Parti Bodrum İlçe başkanlığında kongreye katılan yaklaşık 100 üyenin 78´i oy kullandı. Mehmet Onur Şahbaz yeniden İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı oldu.