İTFAİYEDEN NESEF KESEN TATBİKAT

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin katılımı ile tatbikat düzenlendi. Tatbikata Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile daire ba

Tarih: 01.01.0001 00:00 184
İTFAİYEDEN NESEF KESEN TATBİKAT

 İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin katılımı ile tatbikat düzenlendi. Tatbikata Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile daire başkanları ve vatandaşlar ilgi izledi.

Tatbikat, Sosyo-Kültürel alanda gerçekleşirken, tatbikata vatandaşlar da ilgi gösterdi. Tatbikatta uçuruma düşen bir vatandaşın kurtarılması, trafik kazası, akaryakıt yangını, araç yangını, çöp yangını, mutfak tüp yangını, ev yangını, yangın esnasında arazöz ile kurtarma ve son olarak da çatıya çıkan ve intihar girişiminde bulanan vatandaşın hava yastığı ile kurtarılması gibi senaryolar gerçekleştirildi.

Özellikle araç, ev yangını, mahsur kalan bir vatandaşın arazözlere bağlanan ipler ile kurtarılması ve intihar teşebbüsünde bulunan vatandaşın hava yastığına atlaması sahneleri vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, 506 personel, 33 araç, 13 amirlik 21 istasyon ve toplam 40 noktada 7/24 hizmet verdiğini söyledi. Çöl, ?Muğla´nın Büyükşehir olmasından sonra İtfaiye Daire Başkanlığımız 4 bin 710 vakaya müdahale ettik. Bunun yanında 25 bin 380 kişiye de eğitim vermiştir. İnsanlarımızın yanında gerektiği durumlarda da hayvanlarımızı her türlü tehlikeye karşı korumak için çalışmalarımızı aralık vermeden devam edeceğiz? dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise Bayram öncesi Bodrum´da yaşanan sel felaketinde Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı büyük bir sınav verdiğini belirtti. Başkan Gürün, ?Büyükşehir olduktan çok kısa bir süreçte 40 ayrı noktada teşkilatlanmamızı sağladık. Araç ve gereç konusunda önemli eksiklerimizi ve sorunlarımız vardı. Mevcutları en iyi şekilde kullanmanın yanında yeni araç ve gereçler de aldık. Önümüzdeki günlerde yeni araç ve gereç alımı yaparak Muğlalılara hizmet etmeye devam edeceğiz. Temennimiz hiç yangın olmasın, sel yaşanmasın. Ama bunlar hayatın bir gerçeği. Bu görev alelade bir görev değil, fevkalâde bir görev. Bu birimimizde mesai mefhumu yok. Gece gündüz her an göreve hazır beklenmesi gereken bir görev. Muğla´da pek rastlamadığımız, debi olarak Türkiye´de 100 kg/m2´de sel baskınını yaşandığı Türkiye´de biz Bodrum´da 271 kg/m2 ile çok büyük bir su baskınına uğradı Bodrum. Burada başta İtfaiye teşkilatımız olmak üzere Fen İşleri, MUSKİ, Ulaşım ve Tarım Daire Başkanlığımız ve bütün ekiplerimiz ile olaya müdahale ettik. Şu anda Bodrum´da önemli ve kalıcı olarak aksayan bir sistemimiz kalmadı. Sokaklar temizlendi ve derelerimiz de temizleniyor. Bodrum´da çok büyük bir sınavdan geçtik. Büyükşehir Belediyesi olarak müdahaleyi anında ve etkin bir şekilde yaparak Bodrum´da Bayram süresince misafirlerimi ağırladık ve yaşanabilir hale getirdik? dedi.