IŞIL ÖZIŞIK OASİS NUROL SANAT GALERİSİ´NDE

Milas´ta Oasis Nurol Sanat Galerisi´ne ?´Ufuk Hattı / Horizon Line?´ Resim Sergisi ile Işıl Özışık konuk oluyor. Kuşağının en başarılı suluboya sanatçısının sergisi, 16 Aralık 2016 Cuma günü saat 18:00´de gerçekleşecek kokteyl ile açılacak ve 7 Ocak 2017

Tarih: 01.01.0001 00:00 730
IŞIL ÖZIŞIK OASİS NUROL SANAT GALERİSİ´NDE

Milas´ta Oasis Nurol Sanat Galerisi´ne ?´Ufuk Hattı / Horizon Line?´ Resim Sergisi ile Işıl Özışık konuk oluyor. Kuşağının en başarılı suluboya sanatçısının sergisi, 16 Aralık 2016 Cuma günü saat 18:00´de gerçekleşecek kokteyl ile açılacak ve 7 Ocak 2017 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

IŞIL ÖZIŞIK

 

1990 yılından bu yana yaşamını Washington DC Amerika´da sürdüren Işıl  Özışık, ülkesinde ve yurtdışında 100´ün üzerinde kişisel sergi açtı. Amerika´da 1993, 1998 ve 2003 yıllarında ?Atlantik Kıyı Şeridi Ressamları´ ve ? International Landscape´ yarışmalarında ödüller kazandı. Türkiye´de 1982´de İstanbul Sanatçılar Kulübü´nün ?Kuşağının En Başarılı Suluboya Sanatçısı´´ ödülüne layık görüldü ve  halen günümüzde yaşayan en önemli suluboya sanatçılarımızdandır. Amerika´da ve Türkiye´de sergiler açmayı, fuarlara katılmayı ve  atölye çalışmalarını sürdürmektedir.

 

?Tuvale her dokunuş bir heyecan sürecidir. Sabah uyanınca gözümün önünde beliren resmin içeriğinin önlenemez heyecanı sarar bütün benliğimi. Atölye yolunda, direksiyon başında detayların yüzey üzerindeki görüntüleri sağımda solumda ve asfaltta kaynaşıverir. O amaçlı amaçsız yürüyen insanlarla birlikte. Kapı açılır atölyeye girilir. Çalışma masasının üzerine serilen kağıt ve tuvaller özenle seçilen, yerinde yapılmış eskizlerle birlikte heyecanın başka bir periyoduna başlama düdüğünü çalar. Yüzeye çizilen desenler, fırçanın ucundan yüzeyi örten boyalar adrenalin saçar vücudun her bir noktasına. Objenin ve objelerin beyinde uyandırdığı izlenimler aktarılıverir o yaygınlığın üzerine. Paniğin ve savrukluğun sözünün geçmediği pasajlarla, kontrastlarla, içten gelen bir coşkuyla bütün orkestra elemanlarının seslendirdiği ritmik bir finalle resim biter. Bir tebessüm, bir ferahlık yeni bir sergi resminin ortaya çıkışının coşkusunu verir tüm heyecanıyla...? diyor Işıl Özışık.