İnsan hakları için Aylan bebeği örnek gösterdiler

10 Aralık İnsan Hakları günü nedeniyle Bodrum´da toplanan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Aylan bebeğin öldüğü sahile karanfil bırakıp dua okudu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 288
İnsan hakları için Aylan bebeği örnek gösterdiler

 10 Aralık İnsan Hakları günü nedeniyle Bodrum´da toplanan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Aylan bebeğin öldüğü sahile karanfil bırakıp dua okudu.

10 Aralık İnsan Hakları günü nedeniyle, geçtiğimiz yıl Akyarlar Mahallesi Karaincir mevkiinde cansız bedeni sahile vuran Aylan bebeğin bulunduğu bölgeye gelen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mesut Özdemir, Muğla, Menteşe, Milas ve Bodrum Gençlik Kolları üyeleri Aylan bebeği unutturmayacaklarını açıkladılar.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mesut Özdemir, Aylan bebeğin öldüğü sahilde kısa bir açıklama yaparak batılı ülkeleri eleştirdi. Özdemir, ?Bilindiği gibi her yıl 10 Aralık´ın denk geldiği hafta Dünya İnsan Hakları Haftası olarak kabul edilmektedir. Yarın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi´nin kabul edilişinin 68. yıl dönümünü buruk bir şekilde kutlayacağız. 10 Aralık 1948 tarihinde gerçek manada insan haklarını korumaya yönelik ilk yazılı metin olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmiştir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm dünya insanlarının doğuştan ve eşit biçimde sahip olduğu hakları belgelemesi ve bütün dünyanın kabulüne sunması bakımından insanlık tarihi açısından oldukça önemli bir belgedir. Dünya ölçeğinde yaşanan her olayda ve her geçen yılda insan haklarının önemi ve korunmasının uluslararası ortamda tüm devletlerce sağlanmasının zarureti daha fazla hissedilmektedir?dedi.

 

"Savaş hukukunu ihlal ediyorlar"

Özdemir, son 30 yılda katliamların ve işkencelerin hiçbir azalma belirtisi göstermediğini söyleyerek, ?Mazlum coğrafyalar bütün insanlığın gözü önünde bir kan deryasına dönüşmekte ve yaralar gün geçtikçe sarılamaz hale gelmektedir. Zalim rejimler saldırıları ile savaş hukukunu kesin bir şekilde ihlal etmektedir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplum kuruluşlarının çalışmaları mazlum coğrafyaların acilen ihtiyaç duyduğu adalet ve barışa değil güç merkezlerinin çıkarlarına odaklanmış şekilde yürütülmektedir. Bütün dünyanın gözleri önünde devletler eliyle işlenen bu cinayetlere uluslararası toplum kuruluşları kınamaktan öte tavır geliştirmemekte ve aktörler savaşı sonlandıracak adımlara zorlanmamaktadır. Dikta rejimleri, müttefiklerini ve bu zulme yeterli ses çıkarmayan uluslararası kuruluşları en sert şekilde kınıyoruz. Çözümsüzlüğün pençesine mahkum edilen mazlumların yanında olduğumuzu ifade ediyor; kan ve gözyaşının son bulması için, ulusal ve uluslar arası sivil toplum inisiyatiflerini bu zulüm karşısında tek yürek olmaya davet ediyoruz. Dünyada, Ortadoğu´da ve özellikle ülkemizde içinde bulunduğumuz dönemde, kısmen vekalet savaşları ile çeşitli örgütler kanalı ile geniş halk yığınlarının temel insan hakları olan barınma, mülkiyet ve yaşam hakkı ihlal edilmekte ve büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bu korkunç tablonun karşısında her gün yüzlerce sivil insan katledilmektedir. Bu somut durum, özellikle insan hakları konusunda çalışmalarda bulunanların mücadelelerini yükseltmelerini zorunlu kılmaktadır. Bizler biliyoruz ki şu an içinde bulunduğumuz olağanüstü dönemde mücadelemiz, insan hakları ve evrensel hukuk ilkelerinin uygulanması için dünyada ve ülkemizde tüm gücümüz ile devam edecektir" dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bizler AK Gençlik olarak mazlumun her zaman yanında duracağımıza, zalimle hep savaşacağımıza, yılmadan, bıkmadan son nefesimize kadar tüm dünyanın barış ve adaletle yaşamasını sağlayacak medeniyetimizin ihyası ve inşası için çalışacağımıza yemin ederiz. AK Parti Gençlik Kolları adına herkesin temel hak ve özgürlüklerine mücadele etmek zorunda kalmaksızın sahip olduğu, hak ihlallerinin gündemde olmadığı, hukukun üstünlüğünün üst düzeyde olduğu, insana sırf insan olduğu için değer veren insanlarla dolu bir dünya dileğiyle."

Açıklamanın ardından sahile karanfil bırakan AK Gençlik üyeleri farklı dillerde ?ben Aylan´ım´ pankartları açarak Aylan bebek ve ölen tüm mülteciler için dua ettiler.

(EA-MB-HA-Y)