İmzalar Bodrum'un Altyapısı İçin Atıldı...

Bodrum'da yapılacak altyapı projeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Tarih: 16.09.2020 09:51 496
İmzalar Bodrum

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Bodrum'da Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik ve İçmeler Bölgesi Altyapı Yapım İşleri ve İşletme Protokolü imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda gerçekleşen imza törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun ile bakanlık ve Muski yetkilileri katıldı.

Yapılan protokol gereği doğa için, çevre için, Bodrum için hayati öneme sahip altyapı yatırımını Kültür ve Turizm Bakanlığı üstlenirken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bodrum’un sorunlarının çözümü için çalışmaya, destek aramaya ve katkı sunmaya devam edeceğiz." diyerek Bodrum'a büyük fayda sağlayacak bu işbirliği için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür ederek, Bodrum halkının selam ve teşekkürlerini iletti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında; Bodrum Torba mahallesinde 2053 nüfus projeksiyonu dikkate alınarak 67.200 kişinin hizmet alabileceği 2 kademeli olarak toplamda 16 km kanalizasyon şebekesi 20 km ana kolektör şebekesi ile 6 adet terfi istasyonu inşa edilecek.

Bodrum İçmeler’de bulunan İçmeler atıksu arıtma tesisinin kapasitesi etaplı olarak toplamda 37.000 m3/gün’e çıkarılacak.

Bodrum İçmeler Atıksu Arıtma Tesisine ait derin deniz deşarjı hattı revize edilecek.

Bodrum İçmeler Atıksu Arıtma Tesisine ait mevcutta bulunan 3 adet terfi istasyonunun revizyon çalışmaları yapılacak.

Bodrum Yalı, Yalı Sahil Oteller bölgesi ve Kızılağaç mevkii kanalizasyon şebekesi inşa edilerek İçmeler AAT’ye bağlanacak. Yalı ve Çiftlik mahalleleri kanalizasyon şebeke projeleri hazırlama çalışmalarına en kısa sürede başlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın altyapı, kanalizasyon yatırım bedelleri karşılığında Torba, Kızılağaç ve Çiftlik mahallelerinin atıksu bertaraf hizmetleri ve İçmeler Atıksu Arıtma Tesisinin işletmesi ve gelirleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük yatırımları ve bakanlığın yapacağı son yatırımlar ile Bodrum ilçesinde yüzde 46’ya hitap eden kanalizasyon ve arıtma tesisleri nüfusun yüzde 91’ine hizmet eder hale gelecek.