İklim Kahramanları Hem Öğrendi Hem Eğlendi

HelpZone Gönüllüleriyle ortaklaşa düzenlenen “HelpZone Gönüllüleri, İklim Kahramanları ile bir araya geliyor” konulu iklim değişikliği farkındalık etkinliği Mumcular Mustafa Kalem Parkı’nda gerçekleşti.

Tarih: 20.09.2021 08:52 345
İklim Kahramanları Hem Öğrendi Hem Eğlendi

Etkinliğe Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, HelpZone Gönüllüsü Eğitimci Sevinç Atabay ve gönüllü öğretmenler ile 5 ile 7 yaş arası 100’e yakın çocuk katıldı. Parktaki etkinlik alanına aileleri ile birlikte gelen çocuklar eğitici ve eğlenceli keyifli saatler geçirdi. 

Yaş sıralamasına göre beş gruba ayrılan çocuklara resim ve boya kalemleri dağıtıldı. İklim krizi ve sebeplerinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Burada çocuklara eşlik eden HelpZone gönüllü öğretmenler, iklim değişikliğini, dünyaya olan etkilerini çocuklara anlatarak bu konuları resme ve yazıya dökmelerini istedi.

Pandemi ve bölgede yaşanan yangınlar sonrası aileleri ile etkinliğe katılan çocukların birbirinden renkli oyunlar ile hem öğrenip hem eğlendiklerini ifade eden Karaova Muhtarı Muhammet Karademir “İki yıldır pandemi ve bölgemizde yaşadığımız son yangınlarda etkilenen çocuklar için çok yararlı bir etkinlik oldu. Hafta sonu aileleriyle birlikte yeşillikler içinde, ağaçlar içinde bu güzel parkta yapılması değerlendirilmesi çok güzel.  Eğitim her yaşta şart, eğitimin temeli yok, herkes eğitim almalı, herkes bilinçlenmeli doğaya çevresine sahip çıkmalı. Ahmet Başkanımız söylediğimiz her şeyi yerine getirmeye çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

Çocukların etkinliğe gösterdiği ilgiden dolayı çok memnun olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz  “İklim değişikliği tüm dünyanın problemi, bunun sonuçlarını son birkaç yılda insanoğlu hissetmeye başladı. Seller, yangınlar farklı formatta, doğal afetlerle ilgili konular Bu insanoğlu tarafından topluma zarar verir noktasında. Net bir şekilde insanoğluna tekrar hissettiriyor. Bugün burada iklim değişikliğine farkındalığına varmak amacı ile çocuklarımızın, gençlerimizin, velilerimizin bir farkındalık eğitimiyle, bazı sosyal faaliyetleri HelpZone ile birlikte icra ettik.Bodrum Belediyesi olarak özellikle çocuklarımızın konuya yakından ilgi göstermesi bizi çok mutlu etti” dedi

18 EYLÜL DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ

18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nü bir dizi etkinlikler ile kutladıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Yılmaz, doğaya ve çevreye duyarlı bireylerin yetişmesi temennisinde bulunarak şöyle devam etti ”Aynı zamanda bugün 18 Eylül Dünya Temizlik Günü, bununla ilgili olarak Türkbükü bölgesinde ekiplerimiz yine bir farkındalık eylemi noktasında temizlik faaliyeti icra etmektedirler. Personelimize çalışanımıza çöple ilgili inanın bir şey söylemeye çekiniyorum. Bakışlarından atanın hiç mi suçu yok bakışını hissediyorum. Bununla ilgili olarak vatandaşlarımızın tüm yurttaşlarımızın konuya derin bir hassasiyet göstermesi önem arz etmektedir."

Eğitimci Sevinç Atabay, HelpZone gönüllüleri olarak bugün burada olmaktan çok mutluyum. Biz öğretmenlerin daha çok yapacağı şeyler var. Şimdi vermemiz gereken şey, çocuklarımıza yaşanabilecek bir dünya bırakmak. Malum bütün yaz Bodrum’daki yangınlarda çok üzüldük çok dertlendik. Biz yetişkinlerin yıllar yılı ihmalleri ne yazık ki bizi bugünlere getirdi. Bodrum Belediyesi’nin ve çok değerli başkanımız Ahmet Başkanımızın desteği ile HelpZone olarak bugün burada Mumcular’da yaklaşık yüz çocukla iklim değişikliği farkındalık eğitimi yapıyoruz.  Anladık ki önce onların farkındalığını almamız önemli, çünkü onlara emanet edeceğiz. Tıpkı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ben bu gençlere emanet ediyorum. Biz de bütün dünyayı doğayı çevreyi, tüm yer altı kaynaklarını emanet edeceğiz. HelpZone Gönüllü etkinliğimizde aileler anne babalar burada, öğretmenlerimiz, 5 yaşından 17 yaşına kadar çocuklarımız burada; onların bu farkındalığını bir kez daha ortaya çıkartıp daha duyarlı olmalarını sağlayabilirsek ne mutlu bize. HelpZone Gönüllüleri olarak başkanımız Ahmet Aras’a ve Bodrum Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz.