Hüseyin Anıl ?Muğla Oligarşisi? Adlı Kitabını Kılıçdaroğlu´na Teslim Etti

CHP´den haksızca ihraç edildiğini savunan Bodrumlu Eğitimci Hüseyin Anıl CHP il ve ilçe başkanları hakkında çeşitli iddialarda bulunarak yazıp eleştirdiği ?Muğla Oligarşisi´nin Serpilip Gelişmesi? adlı kitabını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na takd

Tarih: 01.01.0001 00:00 485
Hüseyin Anıl ?Muğla Oligarşisi? Adlı Kitabını Kılıçdaroğlu´na Teslim Etti

Marmaris´te düzenlenen Anadolu Medya Buluşması çalıştayına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada Türkiye´nin tüm il ve ilçelerinden gelen 500 yakın basın mensubu ile buluştu. Çalıştayın sonunda sahneye davet edilen Hüseyin Anıl yazdığı kitabı Kılıçdaroğlu´na verdi. Kılıçdaroğlu´nun Kitap hakkındaki düşünceleri Muğla içindeki siyasete nasıl bir yön vereceği ise merak konusu.

 CHP içinde yaşanan adaletsizlikleri Adalet yürüyüşü yapan kendi deyimi ile ?Gandi Kemal? in çözebileceğini söyleyen Anıl CHP´nin son genel seçimlerdeki milletvekili a.adaylarından olmuştu. Partisi içinde sürekli haksızlığa uğrayanlarında ayrıca haklarını savunduğu kitabında Bodrumlu Eğitmen-Gazeteci Hüseyin Anıl, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiş, sevkin ardından geçtiğimiz ay CHP´den ihraç edilmişti.

Bir yıla yakındır CHP İl ve İlçe başkanlığına karşı demokrasi savaşı veren Hüseyin Anıl parti içinde yaşayanları ve daha sonradan öğrendiklerini topladığı belgeleri ile bir kitap haline getirdi. ?Muğla Oligarşisi´nin Serpilip Gelişmesi? başlığı ile bastırdığı kitabı yayın hayatına soktu. Muğla´da büyük yankı uyandıran kitap özellikle CHP´lilerin ve Muğla İl ve İlçe Belediyelerinin, Belediye başkanları ve yardımcıları hakkında büyük iddialar taşıyor.

İlk kez böylesine düşündüklerini açık açık anlatan Anıl, Demokrasi ve adalet uğruna herşeyi yapabileceğinin altını çizdi. Kitap´a ulaşmak isteyenleri sosyal medyadan bilgilendireceğini, ayrıca Anıl´ın resmi sitesi olan www.huseyinanil.com adresinden de temin edilebilineceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl başlayan tartışmalarda CHP içindeki yaşadığı haksızlıklara tahammül edemediğini, 40 yıllır parti için büyük emekler harcadığını sözlerine ekleyen Hüseyin Anıl hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün´e Zaman Gazetesi ilanları hakkında soru sorduğu gerekçesiyle bir linç kampanyası başlatıldığını yazan gazeteci Özcan Özgür, köşesinde bu hesaplaşmayı da açıkca anlatmıştı. Özgür

?Hüseyin Anıl´ı artık sadece CHP´liler tarafından değil, Muğla genelinde tanınıyor.

Bunun pek çok nedeni var. Öne çıkan nedenlerden biri ise CHP´li Muğla Büyükşehir Belediyesi´nin ?Zaman Gazetesi?ne ilan vererek FETÖ Terör Örgütü´nün değirmenine su taşıyıp taşımadığını sorgulaması oldu. Önce Hüseyin Anıl´ın üyelik hakları askıya alındı. Daha sonra geçtiğimiz ayda CHP´nin İl Disiplin Kurulu tarafından Partiden ihraç edildi.

Hüseyin Anıl´ı takip edenlerin bildiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün geçen sene 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nda Zaman Gazetesi´ne kutlama ilanı vermişti. Anıl da bunu CHP´nin son Muğla İl Kongresi´nde ?Kurultay Delegesi? sıfatı ile gündeme getirip, Başkan Gürün´ün FETÖ değirmenine su taşıyıp taşımadığını sormuştu. O yıl boyunca Zaman´a toplamda 113 bin TL tutarında ilan vermiş olabileceğini ortaya atıp, bunun doğru olup olmadığını sorgulamaya başladı.

Ayrıca Hüseyin Anıl paylaşımında şöyle devam ediyordu:

?Benim adım Hüseyin Anıl. Ben bir öğretmen gazeteciyim. Yansam da dokunacağım.? diyerek Sosyal paylaşımları üzerinden 8 Ekim 2017´de disiplin soruşturması geldi. Anıl yinede ?Yansam da dokunacağım? dedi.