HOLLANDA BASININDAN `TÜRKİYE GÜVENLİ` MANŞETİ

Hollanda’nın en çok satan gazetesi "De Telegraaf" ise manşetinde vatandaşlarının güvenli bir şekilde tatil yapabileceğine dair haberlere yer verdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 798
HOLLANDA BASININDAN `TÜRKİYE GÜVENLİ` MANŞETİ

Hollanda’nın en çok satan gazetesi "De Telegraaf" ise manşetinde vatandaşlarının güvenli bir şekilde tatil yapabileceğine dair haberlere yer verdi.

Türkiye`de terör saldırılarının artması ve turizmde yaşanan olumsuzluklara rağmen turistlerin Ege ve Akdeniz kıyılarında güvenli ve rahat bir şekilde tatil yaptıklarını göstermek isteyen Hollanda merkezli tur operatörü Corendon, ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden "De Telegraaf"ın muhabirlerini Türkiye`ye davet etti.

Gazeteci grubundan iki muhabir ilk olarak Antalya`yı gezdi. Daha sonra Marmaris`e gelen Hollandalı gazeteciler, ilçede iki gün kadar kalarak bölgede tatil yapan vatandaşlarıyla röportajlar yaparak, Marmaris Barlar Sokağı`ndaki sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlencelerini görüntüledi.

Hollandalı gazeteciler, ilçede karşılaştıkları manzarayı, gazetelerinin birinci sayfasına "Gençler Türk diskolarında bolca eğleniyor" diye manşet attı. Haberde, Hollandalı gençlerin barlarda adeta çılgınca eğlendiğini ve tatillerinin sorunsuz geçtiği aktarıldı.

Yabancı gazetecileri konuk eden "Club Karakaş" isimli apart otelin yöneticisi Okan Belger, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye ile ilgili çıkan olumsuz haberlerden Marmaris`in de etkilendiğini belirtti. Turizmdeki rakip ülkelerin bu gibi haberleri çarpıttığını iddia eden Belger, olumsuzlukların tatil bölgelerinde de yaşandığı gibi bir algı oluşturulduğunu belirtti.

Bu durumdan kendileri gibi bölgeye turist getiren yabancı firmaların da rahatsız olduğuna işaret eden Belger, "Biz her ne kadar sosyal medya ortamlarından anlatsak da bu algıyı değiştirmekte yeterli olamıyoruz. Marmaris`te insanların çok güvenli ve rahat bir şekilde tatil yaptıklarını kendi kalemlerinin yazmasının daha etkili olacağını düşündük. Çalıştığımız Hollanda merkezli tur operatörü Corendon ile ortak bir çalışma yapmaya karar verdik. Hollanda`da en çok okunan gazetelerinden birinin muhabirlerini Türkiye`ye davet ettik" dedi.

Belger, konuk ettikleri ancak hiçbir yönlendirme yapmadıkları yabancı gazetecilerin Marmaris Barlar Sokağı`ndaki genelde Hollandalı turistlerin tercih ettiği gece kulüplerini ziyaret ettiklerini ve vatandaşlarıyla röportajlar yaptıklarını dile getirdi.

İki gün üst üste Hollanda gazetesinde Marmaris ile ilgili olumlu haberler çıktığına dikkati çeken Belger, "İnsanların burada çok güvenli, huzurlu, iyi tatil yaptığını gördüler ve gazetelerinde anlattılar. Yabancı gazetelerde bu gibi haberlerin daha fazla yer alması gerekiyor. Bu konuda herkesin daha fazla gayret göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Marmaris`te tatilini sürdüren Hollandalı turistler de Marmaris`te tatillerinin çok iyi geçtiğini ifade etti. Kim Thoen isimli turist, "Marmaris`te sadece parti ve eğlence var" ifadesini kullandı.

Edo De Reuver ise, 9 gündür Marmaris`te tatilde olduklarını ve bunun üçüncü gelişleri olduğunu söyledi. Reuver, "Burada tatilimiz çok güzel geçiyor. Her gün Barlar Sokağı`na gidiyoruz ve hiçbir sorun yaşamadık. Burası çok güvenli ve Türk insanı çok misafirperver" dedi.