HASAN ATİLLA UĞUR: KÜRT KARDEŞLERİMİZİ PKK’NIN KUCAĞINA BIRAKMAYACAĞIZ”

Milletvekilliği adaylığını açıklayan ve Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan olarak bilinen Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Kürt kardeşlerimizi PKK’nın kucağına bırakmayacağız” dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 2069
HASAN ATİLLA UĞUR:  KÜRT KARDEŞLERİMİZİ PKK’NIN KUCAĞINA BIRAKMAYACAĞIZ”

Milletvekilliği adaylığını açıklayan ve Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan olarak bilinen Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Kürt kardeşlerimizi PKK’nın kucağına bırakmayacağız” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili adayı Hasan Atilla Uğur, Muğla’nın Bodrum ilçesinde partililerle buluştu. Burada çarpıcı açıklamalarda bulunan Atilla Uğur, Abdullah Öcalan’ı sorguladığı günleri anlattı. Atilla Uğur, çözüm süreci ve seçim barajına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güneydoğu’nun ateş altında olduğunu ifade eden Uğur, Milliyetçisi ile devrimcisi ile bütün vatanseverler Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde birleşmektedir. Biz tüm gücümüzle hazırız. Bugün Güneydoğu ateş altındadır. Güneydoğu bugün PKK terör örgütünün işgali altındadır. Paralel çetesinden diğer bütün örgütlere kadar hepsi Türkiye’yi yıkma peşindeler biz bunları kıracak kadrolara sahibiz, inançlıyız Türk milleti ile birlikte geliyoruz” şeklinde konuştu.

 

BEN ONLARA HDP DEMEM PKK DERİM

Seçim barajını değerlendiren Uğur, HDP’nin barajı geçemeyeceğini belirterek Ben o partiye HDP demiyorum PKK diyorum. PKK’nın seçim barajını geçme geçmeme bizim problemimiz değil ama barajı geçeceklerini zannetmiyorum. Bugün bize oyları bölüyorsunuz diyenler, büyük bir yalan ve yanılgı içerisindeler. CHP tabanı, MHP tabanı, AK Parti tabanı hepsi bizim kardeşlerimiz. Biz yönetimlerini eleştiriyoruz” diye konuştu.

 

KÜRT KARDEŞLERİMİZİ ÖCALAN’IN KUCAĞINA BIRAKMAYACAĞIZ

Uğur, PKK’nın 2002’de bitme noktasına geldiğini belirterek şunları söyledi:

Abdullah Öcalan denilen terörist başı 1999 - 2002 yıları arasında bizim yaptığımız sorgu ve çalışmalar neticesinde kendi canını kurtarmak amacı ile kendi örgütünü satmıştır. 2002 yılında PKK terör örgütü bitme noktasına geldi. Abdullah Öcalan terörist başlığından, bebek katilliğinden önce Abdullah Öcalan’lığa sonra da ‘sayın’ olmaya terfi etti. Bu gün Türk milletine emirler veren, Türkiye Büyük Millet Meclisine kefenler biçen bir duruma getirildi. Biz Abdullah Öcalan’la çetesini ve diğer tüm terör örgütleri ile mücadeleyi net olarak yapacağız. Milletimizle yapacağız ve Kürtlerimizi de kurtaracağız. Kürt kardeşlerimizi PKK ve Abdullah Öcalan’ın kucağına bırakmayacağız.”

 

ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Çözüm sürecini de değerlendiren Uğur, şunları söyledi: Çözüm sürecine ben çözüm süreci demiyorum, çözülme süreci diyorum. PKK terör örgütü militan sayısını bu çözüm sürecinde dört katına çıkardı. Türk askeri, Türk Mehmetçiği de 18 bin lira vererek askerden uzaklaştırılma gayretine getirildi. Biz bunların hepsini bozarız, bozacağız. PKK terör örgütü bizim iktidar ortağı olduğumuz zaman ayağını denk alacak ve Kandil’e gerçekten beyaz bayrağı dikeceğiz.”

 

TÜRK KÜRT SORUNU DİYE BİRŞEY YOK

Uğur, konuşmasında Kürt sorunu diye bir şey olmadığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yok. Türkiye’de PKK ve terör sorunu vardır. PKK ve terör örgütleri ile masaya oturulmaz, taviz verilmez ve pazarlık yapılmaz. Biz Kürt kökenli kardeşlerimize ise eğitim, iş olanakları sağlayarak, bunları terörize olmaktan koruyarak bu çözüm denilen süreci tersine çevirerek, komşularımızla iyi geçirerek o büyük Kürdistan’ı kurdurmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sini yeniden kuracağız.”

 

NEVRUZ`DA ŞEHİTLERİMİZ MEZARDA TERS DÖNDÜ

Uğur, Nevruz bayramında Abdullah Öcalan`ın mektuplarının okunması hakkında da konuşarak sözlerini şöyle tamamladı:

21 Mart nevruz gösterisinde, Abdullah Öcalan denilen bebek katilinin mektupları, yazdığı yazılar maalesef Diyarbakır’da okutulmuştur. Şehitlerimiz mezarlarında ters dönmektedir. Buna Türk milletinin izin vermesi mümkün değil. Bu durum kimseyi endişeye sevk etmesin Vatan Partisi geliyor. Ciddi anlamda geliyoruz, o nevruz da yapılan bütün bölücülükleri önleyecek ve Kürt insanımıza huzur ve mutluluk getireceğiz”