Halk oyunları Düzenlemesiz dal Türkiye Şampiyonu Trabzon

Muğla´da 3-4 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun 2017 faaliyet programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi. Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde Bodrum, Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisin

Tarih: 01.01.0001 00:00 254
Halk oyunları Düzenlemesiz dal Türkiye Şampiyonu Trabzon

 Muğla´da 3-4 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun 2017 faaliyet programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi. Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde Bodrum, Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde ise Trabzon ekipleri Türkiye Şampiyonu oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi´nin destekleri ile gerçekleştirilen Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonasına Türkiye´nin dört bir yanında katılan minik ekipler iki gün boyunca hünerlerini sergiledi. İkinci gün düzenlenen Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde 13 ekip yarıştı.

Türkiye Şampiyonası finallerine katılan tüm takımlara madalya verilirken, yarışmada Trabzon Beşikdüzü Spor Kulübü 89.79 puanla birinci, İzmir Çınar Kültür Gençlik Spor Kulübü 89.42 puanla ikinci ve Diyarbakır Halay Gençlik Spor Kulübü de 88.85 puanla üçüncü oldu. Birincilerin Kupasını Muğla vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, ikincilerin kupasını Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan ve THOF Yönetim Kurulu Üyesi Suphi Tugay Ertunç, üçüncülerin kupasını ise THOF Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kılıçarslan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Nihat Ekinciler verdi.