Halikarnas disko tarih oldu

Türkiye´nin ve dünyanın en ünlü eğlence mekanlarından biri olan Halikarnas disko, 38 yıl sonra kapılarını kapattı. Bodrum´un simgesi haline gelen Halikarnas The Club, tarih oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 467
Halikarnas disko tarih oldu

Türkiye´nin ve dünyanın en ünlü eğlence mekanlarından biri olan Halikarnas disko, 38 yıl sonra kapılarını kapattı. Bodrum´un simgesi haline gelen Halikarnas The Club, tarih oldu.

1979 yılından beri eğlence sektörüne hizmet eden ve adını dünyaya duyuran Halikarnas diskonun kapandığını, sahibi Süleyman Demir açıkladı. Basın toplantısı yapan Demir, bundan sonraki çalışmalarının aynı kalitede yurt içi ve yurt dışında süreceğini ifade etti.

?Aslında bu bir veda değil başlangıç? Halikarnas markasının sahibi Süleyman Demir, ?Ülkeme ve sizlere Halikarnas ile mutluluk vermeye, sevgi dolu unutulmaz anılar yaşatmaya çalıştım. Bu bir veda değil yeni bir başlangıç? diyerek, Bodrum´da yeni turizm projeleri geliştirdiğini, ayrıca yurt dışından Halikarnas markası için Dubai´den, Hindistan´dan ve Miami´den gelen teklifleri değerlendirmekte olduğunu söyledi. 38 yıllık ünlüler kervanıydı Dünyanın en ünlü moda fotoğrafçılarından Mert Alaş 80´li yıllarda sürekli geldiği Halikarnas´ta tanıtım filmlerinde rol almış, İngiliz animasyon ekibine katılarak Halikarnas Show grubunun neredeyse bir parçası olmuştu. Disko; İbrahim Tatlıses, Zeki Müren, Naomi Campbell, Mick Jagger, Kelis, Michael Caine, Oscar de la Renta, Princess Caroline, Rotschilds, Rockefeller, Princess Margaret, Valentino, Lady Sarah, Blues Brothers, Richard Branson, John Franco Ferre, Ronald McDonald, Armstrong, Phil Collins, David Koch gibi dünyaca ünlülerin uğrak mekanı haline gelmişti. Ahmet ve Mica Ertegün 1950-1960 model antika Willys cipler ile hemen her yıl dünyaca ünlü misafirlerini Halikarnas´a getirdi, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendiler. Kid Rock ve Pamela Anderson yıllarca Halikarnas´ın müdavimi oldu. Milyonların sevgilisi Amerikalı şarkıcı Kid Rock DJ kabinine girerek Türkiye tişörtüyle müzik yaptı. Sting ve Dustin Hoffman Halikarnas tişörtleri ile hayranlarının sevgi çemberi oluşturduğu fotoğrafları ile dünya basınında yer aldılar. Dünyaca ünlü fotoğrafçı John Kelly yıllarca ünlü dergilerin moda çekimlerini Halikarnas´ta yaptı. Muazzez Abacı, Halikarnas´taki konserinde Bette Midler´in orada olduğunu fark ederek sevinçten çığlıklar atmıştı. Bette Midler de Muazzez Abacı´yı kırmayarak şarkılarına ritm ile eşlik etmişti.