GÜZİN AKDEMİR KADIN PORTRELERi İLE OASİS NUROL SANAT GALERİSİ´NDE

Güzin Akdemir´in tuvale yansıttığı portreleri,kadınların iç dünyasının dışa yansımasını veyaşama tutkularını izleyiciye aktarırken, insanın içsel düşlerine hem bir bekleyiş hem bir umutla karşılık veriyor. Sanatçının 39 eserinin yer alacağısergi, 22Temmuz

Tarih: 01.01.0001 00:00 313
GÜZİN AKDEMİR  KADIN PORTRELERi İLE  OASİS NUROL SANAT GALERİSİ´NDE

Güzin Akdemir´in tuvale yansıttığı portreleri,kadınların iç dünyasının dışa yansımasını veyaşama tutkularını izleyiciye aktarırken, insanın içsel düşlerine hem bir bekleyiş hem bir umutla karşılık veriyor. Sanatçının 39 eserinin yer alacağısergi, 22Temmuz 2016 Cuma günü saat 19:00´da gerçekleşecekkokteyl ile açılacak ve 20Ağustos 2016 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00 - 20.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Güzin Akdemir;

İlk resim eğitimini MEB Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mustafa Dulda Atölyesi´nde almıştır. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim ve Heykel bölümüne misafir öğrenci olarak devam etmiş ve resim derslerini Doç. Dr. Mustafa Okan´dan, heykel derslerini ise Doç. Dr. Birnur Eraldemir´den almıştır.

Resimlerini kontrplak veya tuval üzerine yağlı boya ve kendi karışık tekniğini kullanarak yapmakta, ağırlıklı olarak ?kadın portresi´ ve ?natürmort´ çalışmaktadır.

Kadınlar onun için her zaman çok zengin bir ilham kaynağı olmuştur. Tablolarına, kadınların durgunluğu ve yalın duyguları egemen olmuştur.  Yüzleri ve bakışları kaygılı, ürkek, düşünceli, suskun, sükûnet içerisinde; karmaşık duyguları bir arada barındıran eserler ortaya çıkmıştır.

Sanatçı, bugüne kadar 41 ayrı karma sergiye katılmış ve İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Gaziantep, Tarsus, İskenderun ve Antalya´da 14 ayrı kişisel sergi açmıştır. Türkiye, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere ve ABD´de yaşayan sanatseverlerde tabloları bulunmaktadır.

Sanatçı, İstanbul Ressamlar Derneği ve Adana Ressamlar Derneği üyesidir. Çalışmalarına Adana ve İstanbul´daki kendi atölyelerinde devam etmektedir.