Güney Ege´ye Travel Turkey´de Ziyaretçi Akını

Turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı´nda Aydın, Denizli ve Muğla illerinin turizm potansiyelini, ulusal ve uluslararası boyutta tanıtan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gö

Tarih: 01.01.0001 00:00 140
Güney Ege´ye Travel Turkey´de Ziyaretçi Akını

Turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı´nda Aydın, Denizli ve Muğla illerinin turizm potansiyelini, ulusal ve uluslararası boyutta tanıtan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

 

EGE´NİN GÜZELLİKLERİ TANITILIYOR

 

Türkiye´de üçüncü büyük destinasyon bölgesi olduklarını belirten GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, "Turizm destinasyonu anlamında bizim bölgemiz en önemli bölgelerden bir tanesi. İstanbul, Antalya ve ardından Muğla, Aydın ve Denizli geliyor. Bölgemiz hem doğal güzellikler hem tarihi ve kültürel değerler bakımından çok önemlidir. Pamukkale gibi doğa harikası bir yerimiz var. Yine Muğla´da Fethiye, Marmaris, Bodrum, Akyaka gibi hem deniz turizmi anlamında hem de alternatif turizm anlamında çok zengin bölgelerimiz. Spor turizmi yapabilirsiniz alternatif turizm de yapabilirsiniz. Yamaç paraşütü, balonla gezebilirsiniz. Aklınıza gelebilecek her türlü ortam ve imkanlar bulunuyor. GEKA olarak bizim amacımız bölgemizdeki imkanları burada tanıtmak ve insanların görmesini sağlamak. Bu anlamda ilgili kurumlarımızla işbirliği içindeyiz. Aslında burada gösterdiğimiz sadece buz dağının görünen kısmı halbuki bölgemize gittiklerinde daha fazlasını bulabilirler. Bölgemizde çok farklı imkanları bir arada görmek, tatmak ve yaşamak mümkün."

 

"YENİ FUAR FARKLI BİR SİNERJİ KATMIŞ"

 

Travel Turkey´in ilk defa Fuar İzmir´de düzenlendiğini hatırlatan Alata, "Yeni fuar alanı farklı bir sinerji katmış. Geçen sene de iyi bir katılım vardı ama sanki burada fuarı biraz daha yaşıyor gibiyiz. Katılım ve insanların heyecanı da onu gösteriyor. Daha bir fuar havasında olduğunu söyleyebiliriz. Bu hem katılımcılar hem de ziyaretçiler açısından daha da anlamlı oluyor. Çünkü yaptığınız işin karşılığını görmek insanı mutlu ediyor. Daha yeni açılmasına rağmen şu an ilgiden de gayet memnunuz."

 

ALTERNATİF TURİZM DE PAZARLANIYOR

 

Güney Ege Bölgesi´nin turizm potansiyelinin tanıtıldığı toplam 240 metrekarelik stant alanında, Güney Ege´nin dünyaca bilinen deniz, kum ve güneş turizmindeki zenginliğinin yanı sıra, sağlık ve termal turizmi, eko turizm, kültür turizmi, doğal yaşam, kırsal turizm, sualtı dalış, sörf, uçurtma sörfü, yamaç paraşütü ve yelkencilik sporlarına yönelik macera turizmi gibi alternatif turizm olanaklarının tanıtılarak, bu alanların ulusal ve uluslararası düzeyde pazarlaması yapılıyor. Geçtiğimiz yıl 30 ülkeden 902 katılımcı ve 67 ülkeden 28 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, bu yıl da katılımcılarına fırsatlar sunarak ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam ediyor. Türkiye´nin ve değişik ülkelerle bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar gerek yurtiçinde gerekse de uluslararası katılımcılara tanıtım yapma ve işbirliği geliştirme imkanı sunuyor.

 

Dünyanın farklı destinasyonlarını; başta İzmir halkı olmak üzere çevre illerden turizm meraklılarıyla da buluşturan fuarın, son tüketiciye de yönelik olacak son iki gününde katılımcı firmalar tarafından düzenlenen etkinlikler, yemek sunumları, çekilişler ve özel dans gösterileri yer alacak.