GÖCEK TÜNELİ´NDEKİ GEÇİŞ ÜCRETİ PROTESTO EDİLDİ

Muğla-Antalya karayolu üzerinde bulunan Göcek Tüneli´nin geçiş ücretleri vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 338
GÖCEK TÜNELİ´NDEKİ GEÇİŞ ÜCRETİ PROTESTO EDİLDİ

Muğla-Antalya karayolu üzerinde bulunan Göcek Tüneli´nin geçiş ücretleri vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Türkiye´nin tek geçiş ücretli tüneli olan Göcek Tüneli için sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar, protesto gösterisi yaptı. Dalaman ilçesinde sosyal medya üzerinden, ?Göcek Tüneli Geçiş Ücretlerini Protesto Ediyoruz´ başlığı ile örgütlenen bir grup vatandaş, pankartlar ve düdükler ile Göcek Tüneli gişelerinde toplandı. Eyleme CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir ve Av. Akın Üstündağ da katılarak, vatandaşlara destek verdi.

Tünelin önünde sloganlar atarak protesto gösterisinde bulunan eylemciler, Göcek Tüneli gişelerini yaya olarak geçerek, işletme binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını yapan Fatih Özpolat, "Türkiye´de toplam 172 adet tünel bulunmakta olup, bunların 171 tanesi ücretsizdir. Yani ülkemizin tek ücretli tüneli Göcek Tünelidir ve bu tünelin geçiş ücretlerine de geçtiğimiz günlerde yüzde 30 ila yüzde 35 aralığında değişen oranlarda zam yapılmıştır. Yapılan son zamlar neticesinde binek araçlar 4,50 TL, orta sınıf araçlar 9,00 TL ve büyük araçlar ise 13,00 TL tek yön geçiş ücreti vererek geçiş yapmak zorunda kalmıştır" diye konuştu.

Ücretlerin hem geliş, hem gidiş yönünde alındığının altını çizen Özpolat, "İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde dahi tek yönlü olarak ücretlendirme yapılırken, bu ´Deli Dumrul´ tünelinde, hem gelenden hem de geçenden ücret alınmaktadır" dedi.

Tünelden geçen vatandaşların adeta hayatlarını tehlikeye attığını belirten Özpolat, "Tünelin içinden geçerken de rahatlıkla görüleceği üzere, üstten ve yanlardan oluk oluk sular akmakta, ışıklandırma ve işaretlemeler yetersiz kalmakta, havalandırma fanları ise hiç çalışmamaktadır. Geçiş yapan vatandaşlar, bu noksanlıkları görerek ´ya çökerse?´ tedirginliği ve korkusu ile geçişlerini tamamlamaktadır" şeklinde konuştu.

Tünelin girişinden önce veya gişelerinde hiçbir şekilde ücret tarifesinin ilan edilmemiş olduğunu söyleyen Özpolat, Göcek Tüneli´nin ülkedeki diğer 171 tünel gibi tamamen ücretsiz olmasını talep ettiklerini dile getirdi.

İktidarın seçim öncesi tünel geçişlerini ücretsiz yapacağını vaat ettiğini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise, "Yapılacak iş çok basit eğer burada bir sözleşme söz konusu ise, nasıl Cumhuriyetin kazanımlarını bugüne kadar özelleştirdiler, burayı da devletleştirsinler" diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ ise, "Son yapılan zam zaten problemli olan bu tünelin üstüne tuz, biber ekmiştir. Pahalı olması bir yana standartlara uygun olmayan, hatta yeniden yapılması gerekebilecek, içerisinde emniyet bandı dahi olmayan bu tünelin elden geçirilerek ücretsiz yapılmasını istiyoruz" dedi.