GLOBAL RUN KOŞUŞU BODRUM`DA GERÇEKLEŞTİ

Global Liman İşletmeleri tarafından organize edilen, Bodrum Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından desteklenen Global Run koşusunda renkli görüntüler oluştu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 221
GLOBAL RUN KOŞUŞU BODRUM`DA GERÇEKLEŞTİ

Global Liman İşletmeleri tarafından organize edilen, Bodrum Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından desteklenen Global Run koşusunda renkli görüntüler oluştu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya Türkiye`nin birçok ilinden katılan bin 100 kişi, Gemi Yanaşma İskelesi’nde verilen startla 10 bin metrelik yarışa başladı. Engelli sporcularında katıldığı yarışmanın parkurunda sporcular sırasıyla, Paşatarlası Plajı, Barlar Sokağı, Atatürk Caddesi ve Neyzen Tevfik Caddesi’nden dönerek Bodrum Limanı’ndan oluşan parkuru 2 tur şeklinde koştular.

Yarışmaya katılan engelli Milli Sporcu Nihat Demir, koşu öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Uluslararası yarışmalarda tekerlikle sandalye ile yarışmalara katılan bir sporcuyum. Bodrum’a da bu koşuya gelip hem şehrimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Daha önce Londra maratonu, New York maratonu gibi bir çok uluslararası maratonlarda koştum. 2000 yılından beri yarışmalara katılıyorum. 2000 Yılında 4 kez Avrupa’da birinciliklerim var. Finlandiya’da, Paris’te, Hawai Honolulu’da birinciliklerim var. Bunun dışında bütün uluslararası maratonlara katılmaya çalışıyorum. Bursalı olarak Dünyada hem şehrimi hem ülkemi temsil etmek beni gururlandırıyor”

Engelli vatandaşların sosyal olarak pek aktivite yapamadığını belirten Nihat Demir sözlerine şu şekilde devam etti;

Spor aslında onları hayata bağlayan en büyük etkenlerden bir tanesi. Bunun için yetkili abilerimizde onlar için antrenman yapma, spor yapmaları için imkanlar verirlerse onlarında başarılı birer sporcu olacağını düşünüyorum. Yani Dünyada buna çok fazla önem veriliyor ve çok iyi ciddi dereceler alınıyor. Bizimde böyle ciddi dereceler alabileceğimize inanmaları gerekiyor”

Engelli Milli sporcu Nihat Demir ile birlikte yarışa katılan Bodrum Akut gönüllülerinden Eray Yaşyerli ise Bugün 10 bin metre Nihat abiyle koşacağız. Buradaki amacımız engelli vatandaşlarımızın, arkadaşlarımızın bu sporu yapabileceğini anlatmak ve dikkat çekmek” dedi.

Bazı vatandaşların ailecek katıldığı yarışmanın erkekler genel klasmanında Taner Kırış birinci, Ömer Yıldırım ikinci, Mehmet Aydıngör üçüncü oldu. Kadınlar genel klasmanında ise Derya Kaya birinci, Fadime Sarı ikinci, Rahime Kolay ise üçüncü olurken, yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara sertifikaları ve ödülleri verildi.