GETOB BAŞKANI BÜLBÜLOĞLU´NDAN 2016-2017 UYARISI

Türkiye´nin Güney sınırındaki ülkelerdeki savaş hali, yurt içindeki terör saldırıları ve AB ülkelerine yapılan terör saldırıları kınayan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetimi, konunun turizme olan etkilerini göz önüne aldığ

Tarih: 01.01.0001 00:00 224
GETOB BAŞKANI BÜLBÜLOĞLU´NDAN 2016-2017 UYARISI

Türkiye´nin Güney sınırındaki ülkelerdeki savaş hali, yurt içindeki terör saldırıları ve AB ülkelerine yapılan terör saldırıları kınayan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetimi, konunun turizme olan etkilerini göz önüne aldığında 2016 turizm sezonunun sıkıntılı geçeceği ihtimaline karşın yeni tedbirler alınması gerektiğini açıkladı.

2016-20176´DE DÜŞÜŞLER YAŞANABİLİR

Güney Ege Bölgesine en çok turist gönderen pazar konumundaki İngiltere´de yapılan WTM Londra Fuarında Thomas Cook ve TUİ başta olmak üzere bölgeye turist gönderen tüm tur operatörleriyle bire bir görüşmelerde bulunan GETOB Yöneticileri, ciddi çalışmalar yapılmadığı takdirde 2016 ve 2107 turizm sezonunda düşüşler yaşanabileceği uyarısında bulundu. Bölge ekonomisinin Turizme endeksli olduğu düşünüldüğünde turizmdeki bu olumsuz gidişatın tüm kesimleri etkileyeceği düşünülerek GETOB yönetimi, soruna kalıcı ve akılcı çözüm bulmak amacıyla bölge turizmi için çok önemli Tur Operatörlerinden birisi olan TUI´nin Türkiye Ürün Müdürü Sayın İvor Vucelic´i Marmaris´e davet etti.

GETOB´un davetini üzerine Marmaris´e gelen Ivor Vucelic´in katılımıyla D Resort Marmaris Grand Azur toplantı salonunda düzenlenen toplantıya aynı pazardan pay alan ve aynı havalimanını kullanan FETOB Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ile birlikte GETOB ve FETOB sorumluluk alanındaki konaklama tesisleri yetkilileri katıldı.

BÜLBÜLOĞLU: DURUM PARLAK GÖRÜNMÜYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu İngiltere´de yapılan WTM Londra Turizm Fuarından yeni döndüklerini belirterek, ?Maalesef durum hiç de iç açıcı değil. Tanıtımda yeteri kadar güçlü değiliz. Ülkemizin şu anki imajı tedirginliklere neden oluyor. Bakanlığımızın desteğiyle ve yerel yöneticilerimizin katkısıyla bölge turizmcileri olarak bu olumsuzluğu kırmalıyız. Aksi takdirde durum hiç parlak görünmüyor, böyle devam ederse çok zor günler bizleri bekliyor? dedi.

IVOR VUCELİC: SİZLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

İngiltere´nin Türkiye pazarındaki düşüşlerle ilgili bilgiler aktaran TUI Türkiye Ürün Müdürü Ivor Vucelic ve TUI Kontrat (Satınalma) Müdürü Karen Hollier katılımcılara yaptıkları sunumda düşüşlerle ilgili olarak konuya açıklık getirmeye çalıştılar.

Konaklama tesisi işletmecilerinden destek isteyen Vucelic, ?İngiltere´de ve Avrupa genelindeki TV haberlerinde Türkiye´nin adının Suriye ile birlikte anılması düşüşlerin başlıca nedenidir. Bizler güçlü olduğumuz Güney Ege pazarını kaybetmek istemiyoruz. Bu sorunun üstesinden gelmek için el birliği yapmak durumundayız. Uçak programlarını hazırlama aşamasındayız. Sizler katkı sağlarsanız bizler de satışların arttırılması için çaba göstereceğiz? dedi.

?TANITIMDA FARKLI YOLLAR İZLEMELİYİZ?

TUI Türkiye Sorumlusu Ivor Vucelic´in ardından tekrar söz alan GETOB Başkanı Bülbüloğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi;

?Ivor bey talebinde haklı tabiî ki. Ancak Konaklama sektörü olarak bizlerin çok ciddi sıkıntıları var. ?Girdi maliyetlerimiz TL bazında sürekli olarak artıyor. Artık çarkı döndürmekte zorlanıyoruz. Tur operatörüne destek olalım ama nasıl? Bizler elbette ki İngiltere pazarımız başta olmak üzere hiçbir pazarımızı kaybetmek istemiyoruz. İngiltere´nin yanı sıra diğer pazarlarımızda yapacağımız tanıtım çalışmalarında biraz agresif olmalı, bire bir görüşmelerde farklı yolla izlemeliyiz. Gerekiyorsa İspanya´nın İbiza´yı, Mayorka´yı tanıtımda ön plana çıkarttığı gibi biz de; Marmaris´i, Fethiye´yi isim olarak ön plana çıkartarak tanıtım yapabiliriz? dedi.

?HER KESİMDEN DESTEK ALMALIYIZ?

Bülent Bülbüloğlu bölge genelindeki tüm işletmelerin, odaların ve STK´larının yapılacak tanıtım çalışmalarına destek olmaları şart olduğunu belirterek, ?Bu hepimizin ortak sorunudur. Geçen sezondaki düşüşü GETOB olarak düzenlediğimiz ve çok faydasını gördüğümüz ?İç Pazar Turizm Şöleni´nde yaptığımız bağlantılarla bir şekilde kayıpsız atlattık. Ancak 2016 ve 2017´yi kayıpsız atlatmak için el birliği ile ciddi hamleler yapmalıyız? dedi.