GEKA 85. Yönetim Kurulu Toplantısı Akyaka´da Yapıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı´nın 85´inci Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Türkiye´de sakin kent unvanına sahip 11 şehirden birisi olan Akyaka´da gerçekleştirildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 191
GEKA 85. Yönetim Kurulu Toplantısı Akyaka´da Yapıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı´nın 85´inci Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Türkiye´de sakin kent unvanına sahip 11 şehirden birisi olan Muğla Akyaka´da gerçekleştirildi.

 

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek´in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve GEKA Genel Sekreter vekili Özgür Akdoğan katıldı.

 

Vali Çiçek, toplantı başlamadan bir önceki GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak´a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Daha sonra Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, GEKA yeni Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek´e dönem başkanlığının hayırlı olması temennisiyle çiçek verdi.

 

Toplantının açılış konuşmasına 15 Temmuz´da milli iradeye, demokrasiye, devletin stratejik kurumlarına ve Türkiye´nin istikbaline karşı yapılan darbe girişimi şiddetle kınadığını belirterek başlayan Vali Çiçek, söz konusu hain girişimin hedefine ulaşamamasından dolayı GEKA yönetimi olarak mutlu olduklarını ifade etti.

 

Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu menfur saldırının püskürtülmesi esnasında hayatlarını ortaya koyarak şehit düşen aziz vatandaşlarımızı minnetle ve rahmetle anıyor, ailelerine büyük sabır diliyoruz. Güney Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ve çalışanları olarak demokrasinin üstünlüğüne, "Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin" olduğuna inandığımızı belirterek ülkemizin bir daha bu şekilde kötü günler yaşamamasını temenni ediyoruz."

 

Vali Çiçek, GEKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin dönüşümlü olarak senede bir defa değiştiğine vurgu yaparak 25 Temmuz 2016 tarihinde dönem başkanlığı görevini Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak´tan devraldığını ve bu vesileyle kendisine Ajansa yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Ayrıca önceki dönemlerde GEKA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği yapmış olan Denizli eski Valisi Şükrü Kocatepe´ye ve Aydın eski Valisi Erol Ayyıldız´a da GEKA için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

Aydın Valisi olarak görev yapan Ömer Faruk Koçak´a ve Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak´a da yeni görevlerinde başarılar dileyen Vali Çiçek, son olarak GEKA Genel Sekreterliği görevinden geçtiğimiz günlerde ayrılan Süleyman Alata´ya da yeni görevinde başarılar diledi.

 

Bölgede İlk Kez Girişimci Yatırımcı Buluşmalarını Gerçekleştirdik

 

Ajansın çalışmalarından bahseden Vali Çiçek, 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında destekledikleri ve Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından yürütülen "Melek Yatırımcılar Güney Ege´de" projesi ile bölgede ilk kez girişimci yatırımcı buluşmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti. Vali Çiçek, bu kapsamda etkinliğin ikinci aşaması olan Güney Ege Girişimci-Yatırımcı Buluşması organizasyonunun 30 Haziran 2016 tarihinde Pamukkale TEKNOKENT, Denizli Sanayi Odası ve TİM-TEB Girişim Evi işbirliği ile Denizli´de düzenlediklerini aktardı. Etkinlik kapsamında, 32 adet girişimci başvurusu aldıklarını ve bu başvurular arasından seçilen 8 adet girişimciyi bölgenin önde gelen sanayici ve işadamları ile buluşturarak iş fikirlerini sunma imkanı verdiklerini ifade eden Vali Çiçek, bölgede yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini sağlayacak etkinliği önümüzdeki tarihlerde Aydın ve Muğla´da da yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Güney Ege Bilgi Sistemi ile Bölge´nin Nüfus, Eğitim, Tarım, Sanayi ve Turizm Verilerine Tek Bir Sistemden Ulaşılabilecek

 

Vali Çiçek, bölge il ve ilçelerine ait sosyo-ekonomik istatistiklerin mekânsal olarak daha kolay ve anlaşılabilir bir şekilde yorumlanması amacıyla "Güney Ege Bilgi Sistemi" isimli uygulamanın oluşturulduğunu ve uygulama kapsamında nüfus, eğitim, tarım, sanayi ve turizm ve benzeri alanlarda istatistiki göstergelere harita üzerinden il ve ilçeler bazında karşılaştırmalı olarak erişim sağlanabileceğini, sistemin test yayınında olduğunu ve önümüzdeki dönemde paydaşların kullanımına açılacağını da ifade etti.

 

Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerini almaları amacıyla ajansın yürüttüğü Teknik Destek Programı kapsamında Mart-Nisan döneminde 11 projenin başarılı bulunarak uygulamasının tamamlandığını belirten Vali Çiçek, Mayıs-Haziran döneminde ise 13 projenin desteklenmeye hak kazandığını, 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ise 23 proje başvurusunun alındığını, bunlardan 5´inin onaylandığını ifade etti.

 

Vali Çiçek toplantıda Güney Ege Turizm Tanıtım Portalı, Güney Ege Bölgesel Turizm Stratejisi Hazırlanması, Yurtiçi ve Yurtdışı Fuarlar, yeni Mali Destek Programları ile 2017 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesi gibi gündem maddelerinin değerlendirileceğinin altını çizdi.

 

Vali Çiçek konuşmasının ardından kurul üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek, toplantının bölge için hayırlı olmasını diledi.