FETÖ´nün üniversite yapılanmasına 6 tutuklama

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçular Şube Müdürlüğü kipleri tarafından terör örgütünün üniversite yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüphel

Tarih: 01.01.0001 00:00 212
FETÖ´nün üniversite yapılanmasına 6 tutuklama

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçular Şube Müdürlüğü kipleri tarafından terör örgütünün üniversite yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 3´nün memur 12´nin ise öğretim üyesi öğrenildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından FETÖ/PDY örgütünün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi içerisindeki yapılanmasının çökertilmesine yönelik başlatılan çalışmalarda üniversitede öğretim görevlisi ve memur olarak görev yapan şüphelilerin örgüt ile bağlantısı tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler içinde terör örgütünün gizli haberleşme sistemi Bylock kullanıcısı bulunduğu öğrenildi.

 

Mahkemeye sevk edildiler

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü´ne getirilerek ön soruşturmaları yapıldıktan sonra Adli makamlara sevk edildiler. 15 şüpheliden A.P., M.F.G., M.K., Y.B. E.G. ve H.S. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 9 şüpheli yurt dışı yasağı getirilerek denetimli serbestlik ile serbest bırakıldı.