FETHİYE´DEKİ YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Fethiye´de itfaiye, AKUT ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi´nin (UMKE) ortaklaşa düzenlediği yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 134
FETHİYE´DEKİ YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Fethiye´de itfaiye, AKUT ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi´nin (UMKE) ortaklaşa düzenlediği yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı ve Hastane Afet Planı uygulama yönergesi uyarınca hastanelerin afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlıklı olmaları kapsamında, Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´nde yangın tatbikatı düzenlendi.

Senaryo gereği, merkezde likit ve gaz patlaması sonucu yangın çıktı. Durum, itfaiye ve kurtarma ekiplerine bildirildikten sonra merkezdeki insanlar tahliye edilerek güvenli bölgeye taşındı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale ederken, 112 Acil Sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahalelerini yaptıktan sonra hastaneye sevk etti.

Merkezin üst katlarında dumandan etkilenerek mahsur kalan 2 kişi için AKUT ve UMKE ekipleri bölgeye sevk edildi. Binanın güvenli olduğu bilgisine ulaşan ekipler, mahsur kalan yaralıları tahliye etmek için merkezin teras katına taşıdı. AKUT ve UMKE, teras katına halatlar yardımıyla kurdukları istasyon ile yaralıları tahliye etti.

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, yaptığı açıklamada, afet ve felaketlerin insanların hatırlamak istemedikleri olayların başında geldiğini söyledi. Bu nedenle uzun yıllar kendilerini afet ve felaketlerden soyutlamış gibi yaşadıklarını aktaran Himoğlu, şöyle konuştu: "1999 yılında yaşanan Marmara depremi ´bir musibet bin nasihatten iyidir´ tabiri gibi bize çok güzel bir ders oldu. O afeti yaşadıktan 3 gün sonra doğru düzgün bilgi almaya başlayabildik. Oraya ulaşma ertesi günü buldu. Maalesef ki, kötü bir anı oldu. Şimdi görüyorum ki, bir çok kurum bir arada güzel tatbikatlar oluşturarak felaket ve afet anlarında acil olarak nasıl davranılacağını önceden planlayıp organize ediyor. Bu şekilde hasarda en aza indiriliyor"

Tatbikatta AKUT, UMKE, itfaiye ve sağlık ekiplerinin koordineli bir şekilde çalışarak olası afet durumlarında nasıl hareket etmelerini de tatbik ettiklerini kaydeden Ünal, tatbikatta emeği geçenlere teşekkür etti. Ünal, bu tür tatbikatlarla personelin bilgi, beceri ve deneyimlerini artırarak, afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlıklı olunmasını hedeflediklerini dile getirdi.