Fethiye´de yaşam için yarıştılar

Fethiye İlçesinde kansere dikkat çekmek ve Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniği´ne katkıda bulunmak amacıyla FETAV´ın katkılarıyla düzenlenen ?Yaşam İçin Yarış? etkinliğine çoğunluğu İngiliz uyruklu vatandaşlar olmak üzere Almanya, İsviçre, Belçika v

Tarih: 01.01.0001 00:00 311
Fethiye´de yaşam için yarıştılar

Fethiye İlçesinde kansere dikkat çekmek ve Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniği´ne katkıda bulunmak amacıyla FETAV´ın katkılarıyla düzenlenen ?Yaşam İçin Yarış? etkinliğine çoğunluğu İngiliz uyruklu vatandaşlar olmak üzere Almanya, İsviçre, Belçika ve Türkiye´den 450´ye yakın vatandaş katıldı.

 

Engellilerin tekerlekli sandalyeleri ile katıldığı 5 km´lik yarışmaya çocuklar ve bebekler de bebek arabalarının içerisinde bu yarışmaya katılarak çağın hastalığı kansere dikkat çektiler. Kurulan stantta bileklik, tişört ve değişik objeler satarak fethiye devlet hastanesine kanser teşhisinde kullanılacak cihazın satın alınmasına destek veren yabancı uyruklu vatandaşlar ayrıca 5 km yürüyerek yaşam için mesajlar verdiler. Bazı yabancı uyruklu vatandaşlar kanserden vefat eden yakınlarının resimlerinin yer aldığı tişörtlerle bu etkinliğe katıldılar.

Fethiye Beşkaza Meydanında sabah erken saatlerden itibaren toplanmaya başlayan yabancı uyruklu vatandaşlar Dalyan, Ortaca, Dalaman, Kaş ve Kalkan´dan kansere dikkat çekmek için yaşam için yarış etkinliğinde bir araya geldiler. Sabah saat 10.00´da Beşkaza meydanında el ele tutuşup kansere karşı adeta zincir oluşturan çoğunluğu yabancı uyruklu vatandaşlar daha sonra ısınma hareketleri gerçekleştirdiler. Topluca yapılan bu hareketlerin ardından yaklaşık 5 km´lik yaşam için yarış startı verildi. Fethiye beşkaza meydanında başlayan sahil bandı boyunca devam eden yarışma karayolları mevkiinden tekrar aynı noktaya devam etti. Güneşli güzel bir havada gerçekleşen yarışma sonunda erkeklerde birinciliği Metehan Deniz, ikinciliği Setphen Wıllıams, üçüncülüğü John Young, kadınlarda birinciliği Sevil Toker, ikinciliği Leyla Temiz, üçüncülüğü Chiristina Holiday, Engellilerde birinciliği Ali Akbey, ikinciliği Yusuf Ferik, üçüncülüğü Aziz Andıç Tan, 12-18 yaşta birinciliği Tarkan Firunda Akkuş, ikinciliği Aslan Erdoğan, üçüncülüğü Melisa Karagöz, 11 yaş altında ise birinciliği Oliver Mile Tırant, ikinciliği Azra Çobur, üçüncülüğü ise Burak Budak elde ettiler.

Dereceye girenlere madalya ve ödüllerini fetav Müdürü Dilek Dinçer ve Diğer yetkililer alkışlar arasında sundu.

FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Kanser nedeniyle her yıl binlerce kişinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek ?Kanser hastalığı her geçen yıl artıyor. Sağlık Bakanlığı´nın belirttiği gibi ?Bu artışı önleyecek bir şey yapılmadığı takdirde 2030 yılında rakamlar iki katına çıkmış olacak´ FETAV olarak, çağımızın hastalığı kansere dikkat çekmek ve Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniği´ne katkıda bulunmak amacıyla ?Yaşam İçin Yarış? projesi başlatıldı. İngiltere´de her yıl 400 ayrı yerde Race For Life adı altında düzenlenen 5 kilometrelik koşudan esinlenerek yola çıkıldı. Bu etkinlikten elde edilecek gelir ile Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji servisine kanser teşhisini belirlemek için

bronkoskopi cihazı alacağız. Çoğunluğu İngiliz olmak üzere 400´ü aşkın katılım var" dedi.

Komite Üyesi Uğur Çaçaron da kansere dikkat çekmek için yapılan etkinlik bu yılda büyük ilgi gördü. Katılım oldukça yüksek bu etkinliğe destek verenlere teşekkür ediyoruz"dedi. Dalyan´dan bir grup İngiliz uyruklu vatandaşlarla katılan Lisa Çoban ise kansere karşı daha fazla araştırma yapılmasını istiyoruz. Bu etkinlikler İngiltere ve Dünya´nın pek çok ülkesinde yapılıyor. Bizde Dalyan´dan fethiye´ye bu etkinlik için geldik"dedi. Bazı yabancı uyruklu vatandaşlar "hava güzel, fethiye güzel kansere karşı yürüyeceğiz" dediler.