FETHİYE´DE FİLM GİBİ DOLANDIRICI OPERASYONU

Fethiye´de internet üzerinden ucuz döviz vaadiyle vatandaşları dolandıran iki şüpheli film gibi bir operasyonla yakalandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 238
FETHİYE´DE FİLM GİBİ DOLANDIRICI OPERASYONU

Fethiye´de internet üzerinden ucuz döviz vaadiyle vatandaşları dolandıran iki şüpheli film gibi bir operasyonla yakalandı.

Şüphelilerin, TL cinsinden aldıkları para karşılığında vatandaşlara ´sterlin" diyerek gazete kağıdı, beyaz kağıt ve üzerinde geçersizdir yazan sahte paralar verdiği ortaya çıktı. Bu olaydan dolayı mağdur olan arkadaşının yanına İngiltere´den gelen İsmail Y. şüphelilerin yakalanmasını sağladı

İnternet üzerinden piyasa fiyatının altında döviz verebileceklerini söyleyerek, TL cinsinden paralarını aldıkları vatandaşlara, gazete ve beyaz kağıtlardan oluşan balyaları "sterlin" diye verdiği öne sürülen Adem Ö. ile Hakan O, arkadaşının mağdur olması yüzünden İngiltere´den Türkiye´ye gelen İsmail Y.´nin şikayeti üzerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince yakalandı.

İnternet üzerinden müşteri buldular

İddiaya göre Adem Ö ve Hakan O sosyal paylaşım sitesi üzerinden açtıkları sayfalarda "ucuz döviz" sattıklarını belirttiler. 50 bin TL´ye 500 bin TL tutarında döviz verebileceklerini iddia ederek anlaştıkları vatandaşlarla Fethiye´deki bazı parklarda buluştular. Burada çanta içerisindeki parayı göstererek, içerisinden çıkardıkları bazı dövizleri anlaştıkları kişilere verip sahte olup olmadığını kontrol ettirebileceklerini belirttiler. Aldıkları dövizi kontrol ettirip gerçek olduğunu öğrenen vatandaşlar tekrar parkta şüphelilerle buluşup TL cinsinden parayı vererek, döviz dolu çantayı aldılar.

GEÇERSİZ BANKNOT, GAZETE KAĞITLARI ÇIKTI

Parayı şüphelilere teslim ederek karşılığında bir çanta dolusu çeşitli banknotlardan oluşan döviz alanlar ise daha sonra çantayı açtıklarında ise büyük şok yaşadılar. Para demetlerinin üstünde gerçek döviz içinde ise "geçersiz" yazan banknotlar, beyaz kağıtlar ve gazete kağıtlarının yerleştirildiğini görerek dolandırıldıklarını anladılar

İNGİLTERE´DEN GELEREK DOLANDIRICILARI YAKALATTI

Bu şekilde Aydın´daki arkadaşının dolandırıldığını öğrenen İngiltere´de bir futbol klübünde kuaför olarak çalışan İsmail Y. şüphelilerle internet üzerinden iletişime geçti. Arkadaşının durumuna üzülen İsmail Y. şüphelilerle anlaşmalarının ardından 30 bin TL karşılığında döviz alacağını söyledi. İngiltere´den Fethiye´ye gelen İsmail Y. durumu Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekiplerine anlattı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon halinde çalışan asayiş ekipleri, operasyon hazırlıklarına başladı. İsmail Y. ile parkta buluşan Adem Ö. ile Hakan O. yine aynı taktikle para dolu çantadan çıkardıkları dövizleri sahte olup olmadığını kontrol ettirmesi için İsmail Y´ye verdiler. İsmail Y. operasyon gereği olay yerinden ayrıldı. Ardından paranın sahte olmadığını anladığını belirterek önceden seri numaraları alınmış TL cinsinden paralarla yine aynı parka gitti. Parayı teslim ettiği anda asayiş ekipleri olay yerine baskın düzenleyerek şüphelileri yakaladı. Şüphelilerin üzerinde, araçta ve ikametgahlarında yapılan aramalarda çok sayıda üstünde geçersizdir yazan yabancı paralar, gazete kağıtları, beyaz kartonlar, bir miktar gerçek para ve yaklaşık 30 Bin TL ele geçirildi.