Fethiye´de düzenlenen kasaplık kursu yoğun ilgi gördü

Fethiye ilçesinde yaklaşan kurban bayramı öncesi Halk Eğitimi Merkezi ile Fethiye Müftülüğü öncülüğünde kasaplık kursu düzenlendi. Yoğun ilgi gören kurslarda önce teorik eğitim alan kasap adayları teorik eğitimin ardından mezbahaya giderek işin uygulaması

Tarih: 01.01.0001 00:00 287
Fethiye´de düzenlenen kasaplık kursu yoğun ilgi gördü

Fethiye ilçesinde yaklaşan kurban bayramı öncesi Halk Eğitimi Merkezi ile Fethiye Müftülüğü öncülüğünde kasaplık kursu düzenlendi. Yoğun ilgi gören kurslarda önce teorik eğitim alan kasap adayları teorik eğitimin ardından mezbahaya giderek işin uygulamasını yaptılar.

Her yıl kurban bayramında yaşanan kasap kazalarının önüne geçilmesi ve kurbanların bilinçli ve dini vecibelere uygun olarak kesilmesi amacıyla düzenlenen kasaplık kursuna yaklaşık 50 kişi katıldı. Halk Eğitimi Merkezi ile Fethiye Müftülüğü öncülüğünde iki gün süren kurslarda kurban olarak kesilecek hayvanların özelliklerinin yanında, nasıl kesileceği kesim esnasında dikkat edilecek hususlar, kesilen hayvanın derisinin yüzme işlemi ve kurban edilen hayvanın ayıklama işlemleri detaylı olarak kursiyerlere anlatıldı.

Vaiz Ramazan Yılmaz´ın kurban ile ilgili verdiği teorik eğitimin ardından Fethiye´de mezbahaya giden kursiyerler burada da kasaplardan eğitim alıp, yapılan çalışmaları yerinde izledi.

Kursun oldukça verimli geçtiğini ve bundan sonra daha bilinçli bir şekilde kurban kesimi yapacaklarını belirten kursiyerlerden Ekrem Korkmaz, ?Kurban kesimi önemli bir kasaplık bilgisinin yanında bazı dini konuların da bilinmesi gereken bir husus. Bu konuları detaylı olarak kursta öğrendik. Bazı bilgilerimizi pekiştirdik. Bilmediklerimizi de öğrendik. Bunun yanında teknik konuları da detaylı olarak öğrendik. Öğrendiklerimizi hem uygulayacağız hem de çevremizdekilere örnek olmaya ve bilinçlendirmeye çalışacağız? dedi.