Fazıl Say´dan 14. Bodrum Müzik Festivali´ne Özel Unutulmayacak Bir Resital: Yürüyen Köşk

14. Bodrum Müzik Festivali, ikinci akşamında, dünyanın dört bir yanında verdiği konserler, olağanüstü başarılara imza atan kayıt çalışmaları, gerçekleştirdiği müzikal işbirlikleri ve besteleriyle tanınan Fazıl Say´ı ağırlayacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00 193
Fazıl Say´dan 14. Bodrum Müzik Festivali´ne Özel Unutulmayacak Bir Resital: Yürüyen Köşk

Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez´in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali´nde müzikseverler ile buluşacak olan Fazıl Say, 5 Ağustos Pazar günü saat 21.00´de D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi´nde olacak. 25 yılı aşkın süredir klasik müzik dünyasında eşine ender rastlanan bir sanatçı olarak tanımlanan Fazıl Say; ´Yürüyen Köşk´ resitalinin ilk yarısına Chopin´e özgü bir tür olan "gece müzikleri" Noktürn´lerle başlayacak ve ardından Beethoven´ın en sevdiği sonatı olan Opus 57 "Appassionata" ile devam edecek.

 

Konserin ikinci yarısında ise Say, solo piyano için bestelediği ´Kara Toprak op.8´ ve Atatürk´e ithaf ettiği "Opus 72 Yürüyen Köşk" adlı yapıtlarıyla birlikte izleyiciler duygu dolu dakikalar yaşatacak. Tarihe gömülmüş ve çıkarılmayı bekleyen anılara piyanist olarak ustalıklı bir yorum, besteci olarak ise hayat veren Fazıl Say, Yürüyen Köşk adlı yapıtıyla Atatürk´ün Yalova´daki Millet Çiftliği´nde yaşayan çınar ağacı ve köşkün değerli hikâyesini Bodrum Müzik Festivali´ne taşıyor.