Eski Belediye Başkanı’ndan Mesaj Var

1999-2014 yılları arasında Gündoğan’da aralıksız 3 dönem belediye başkanlığı yapan MHP’li İbrahim Bilgi, hem 23 Nisan hem de Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tarih: 20.04.2020 11:17 2353
Eski Belediye Başkanı’ndan Mesaj Var

Bilgi mesajında birlik beraberlik çağrısı yaparken, Türk Milleti’nin her zamankinden daha çok güç birliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Türkiye’nin en geç belediye başkanı olarak Gündoğan’da seçilen MHP’li İbrahim Bilgi, yaklaşan 23 Nisan ve Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu dile getiren İbrahim Bilgi, bu süreçte yaşanan siyasi manevralara, bölücü söylem ve hareketlere tepki gösterdi. Bu hareketlerin Bodrum’da da yaşanmasından büyük üzüntü duyan Bilgi, Bodrum’un Çanakkale Destanı’nda en fazla şehit veren ilçelerden biri olduğunu hatırlatarak şunları söyledi;

 

“Türk Tarihi başlangıcından bu yana destanlar ve büyük zaferlerle doludur. Son liderimiz, Atamız, Mustafa Kemal Atatürk dil, din, ırk ayrımı yapmadan Türk Milleti’yle büyük bir zafer kazandı ve Cumhuriyetimizi kurdu. Yediğimiz yemekte, içtiğimiz su da O’nun büyük hakkı var. Maalesef son yıllarda bu birliği zedeleyecek söylemler, vatanına ihanet sayılabilecek kadar büyük ithamları duymaktayız. Bu söylemlerle hem Atatürk’ün hatırasına büyük saygısızlık yapılmakta, hem de Türk Milleti’nin birliğine büyük zarar verilmektedir. Maalesef bu davranışları Bodrum’da da görmekteyiz.

 

Koronavirüs yüzünden yaşanan olağan üstü günlerde, Devletimizin başarısı kesinlikle küçümsenemez. Bugün tüm dünyanın kabul ve takdir ettiği virüsle mücadelemize en büyük darbeyi maalesef içimizdekiler vurmaktadır. Bu mücadeleyi siyasallaştırıp bölücülük yapmaktadır. Halbuki bugünlerde el ele verip, hep birlikte bu illetten kurtulmalıyız. Bu yüzden siyaseti bir tarafa bırakıp, hainliğe, bölücülüğe geçit vermememiz gerekir. Türk Milleti’ne, Atatürk’e bağlı hiçbir vatan evladı bu ayrımcılığı kabul edemez. Bayrağımızı küçümseyen, dinimizi aşağılayan bu söylemleri Bodrum’da da duymak bizleri çok üzmektedir.

 

Eskiden Bodrum'da atalarımız sabah namaz kılar balığa gider, akşam dönünce de namaz kılmak için deniz kenarına yapılan camilere gider, oradan evlerine geçerlermiş. Eskiden Bodrum'da askere gitmeyene kız vermezlermiş. Eski Bodrum 'da oruç tutmayan hemen hemen yok gibiymiş, ama tutmayan tutana saygı duyar, yemeğini içkisini ulu orta yemezmiş. Eski Bodrum'da hırsızlık,  namussuzluk yapana selam vermezlermiş... Eskiden Bodrum'da dükkanlar kilitlenmez, insanlar işini görür, parayı dükkan sahibi yoksa bırakırlarmış. İhtiyaç sahiplerine bütün Bodrum sahip çıkar, hep birlikte huzur içinde yaşarlarmış. Ya yeni Bodrum! Hainlerle gezenler, dine laf söyleyenler, menfaati uğruna en yakınlarını bile satanlar ve daha bir sürü kötü işler. Sevgili Bodrumlular; ceddinize, Ata'nıza saygınız varsa özünüze dönün.

 

Çanakkale'de şehit düştük çünkü Atamız olan Oguzhan'a, Alpaslan'a, Osman Bey'e ve Son liderimiz olan Mustafa Kemal Atatürk' e hep sadık olduk. Türk Milleti sonsuza kadar bu sadakatle var olacaktır.

 

Bu düşüncelerle en büyük gücümüzün bayrağımızın altında birlik ve beraberliğimiz olduğunu bir kere daha hatırlatır, hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, hem de mübarek Ramazan Bayramımızın hayırlara vesile olmasını dilerim.