EROL BATIRBEK OASİS NUROL SANAT GALERİSİ´NDE

Oasis Nurol Sanat Galerisi´ne ??Çöp Toplayanlar´´ Resim Sergisi ile Erol Batırbek konuk oluyor. Sanatçının da katılımı ile 28 Ekim 2016 Cuma günü, saat 18:30´da gerçekleşecek kokteylde sanatseverler bir araya gelecek. Sergi, 12 Kasım 2016 tarihine kadar,

Tarih: 01.01.0001 00:00 405
EROL BATIRBEK  OASİS NUROL SANAT GALERİSİ´NDE

oasis Nurol Sanat Galerisi´ne ??Çöp Toplayanlar´´ Resim Sergisi ile Erol Batırbek konuk oluyor. Sanatçının da katılımı ile 28 Ekim 2016 Cuma günü, saat 18:30´da gerçekleşecek kokteylde sanatseverler bir araya gelecek. Sergi, 12 Kasım 2016 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00 - 20.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Sanatçı yaşadığı çevreden etkilenerek, gözlemlerini resimlerine yansıtmaktadır. Eserlerinin içeriğini salt görsel etkisi ile değil, tüm yönleri ile farklı kaynakları araştırarak ele alan Batırbek, yaratıcılığın güzelliği ve heyecanını bir serüven de yaşamak olarak tabir etmektedir.

Erol Batırbek;

 

Sanatçı, 1955 yılında Konya - Başhüyük Kasabası´nda doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya´da tamamladı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim- İş Eğitimi Bölümü´nden 1979 yılında mezun oldu. Plastik Sanatçılar Derneği, Batıkentli Sanatçılar Derneği, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir. Kültür Bakanlığı, Devlet Resim Heykel Müzesi gibi resmi kurumların yanı sıra, yurt dışı ve yurt içinde birçok özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Bugüne kadar,  ikisi yurt dışında olmak üzere 20 kişisel sergi açmış, yüzlerce grup ve karma resim sergisine katılmıştır. Erol Batırbek Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim - İş Eğitimi Bölümü Resim anasanat dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.