Erdoğan İle Putin´in Görüşmesi Tutanaklara Geçti mi?

TBMM Plan Bütçe Komisyonu´nda Dışişleri Bakanlığı?nın 2018 Yılı Merkezi Bütçesi´nin görüşülmesi sırasında söz alan Nurettin Demir, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu´na şu soruları yöneltti

Tarih: 01.01.0001 00:00 274
Erdoğan İle Putin´in Görüşmesi Tutanaklara Geçti mi?

TBMM Plan Bütçe Komisyonu´nda Dışişleri Bakanlığı?nın 2018 Yılı Merkezi Bütçesi´nin görüşülmesi sırasında söz alan Nurettin Demir, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu´na şu soruları yöneltti
Ülkeler arası üst düzey görüşmeler resmî tutanağa bağlanır. 13 Kasım Pazartesi günü, Rusya´nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen Erdoğan, iki buçuk saat süren resmî görüşmeler öncesi iki saatlik bir ön görüşme yapmıştır, bu  görüşmeleri neden tutanak altına alınmamıştır? Tutanağa geçmeyen bu iki saatlik görüşmede neler görüşülmüştür? Bu görüşmelerde kimler bulunmuştur?
Demir; Sayın Bakan, diğer dış politikalar gibi Filistin´de barışın sağlanması konusunda bulanıklıklar var. Barışın sağlanması için Türkiye bugüne dek ne yaptı? Gelecekte neler yapacak?
Mavi Marmara olayı sonrası İsrail´le varılan anlaşmada üç temel konu vardı. Birincisi tazminattı, ikincisi özür dileme -ki resmî bir özür dileme, maalesef, bugüne kadar göremedik- üçüncüsü Gazze´de ambargonun kaldırılmasıydı. Neden bugüne dek ambargonun kalkması konusunda bir gelişme olmadı?
Tek devlet, tek vatan, tek bayrak
Demir; Sayın Bakan, meydanlarda ?Tek devlet, tek vatan, tek bayrak? söylemi çok sık söyleniyor ancak Batı´da, 18 adamızda Yunan bayrağı dalgalanıyor. Nasıl tek bayrak oluyor? Bunu nasıl yorumluyorsunuz?  DEAŞ´la ilgili Türkiye´ye giren, Türkiye´ye girdiği söylenen bu militanlar ne oldu ve bizim Türkiye´ye nasıl sızdılar?
Ne notası, müzik notası mı?
CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir;  Zarrab´dan beş gün sonra haber alınamaması üzerine nota vermeniz çok normal ancak diğer ülke sorunlarında bu hassasiyeti yeterince göstermediniz. Özellikle IŞİD´in yakmış olduğu o Mehmetçik´le ilgili Hükûmeti yeterli takipte hissedemedik. Ayrıca ABD askerlerimize çuval geçirdiğinde ?Nota verecek misiniz?? diye sorulduğunda ?Ne notası, müzik notası mı?? diye Hükûmetin bir açıklaması olmuştu Zarrab´a karşı bu özel ilginin nedeni nedir?
Demir; Lübnan Başbakanı Saad Hariri Suudi Arabistan´a gidip istifasını verdi, Paris´e gitmesini nasıl yorumluyorsunuz? Orta Doğu´da yeni bir çatışma beklentisi mi var? Görüşünüz nedir?
Almanya´nın gizli mülteci kabulü haberleri dolaşıyor. Bu konuda düşünceniz var mıdır? Dış siyasette gizlilik dönemi mi başladı?
Çin bugün dünyanın en büyük nüfusuna ve ekonomisine sahip bir ülke. Çin devleti ile Türkiye arasında vize sorunu niye çözülemiyor?