ENGELLERİ AŞIP GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, engelli vatandaşlar için belediye tarafından düzenlenen gecede, engellilerin mutluluğunu paylaştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 505
ENGELLERİ AŞIP GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Bodrum Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bodrum Azka Otel`de bir gece düzenlendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon`un ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Bodrum genelinde yaşayan engelli vatandaşlar yanı sıra velileri ve eğitmenleri ile yaklaşık bin kişi katıldı. Davetliler gecenin düzenlendiği otele, Bodrum Belediyesi servis araçlarıyla getirilerek gecenin sonunda yine araçlarla evlerine bırakıldı. Geceye ayrıca Bodrum Belediyesi Birim Müdürleri, engelli Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Abdülmecit Poyraz ve Bodrum Belediyesinde çalışan engelli kadrosundaki personeller de katıldı.

Akşam yemeği eşliğinde başlayan gecede, Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği ile Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi tarafından desteklerinden dolayı Başkan Kocadon`a plaket verildi. Teşekkür ederek plaketi alan Başkan Kocadon, duygularını şu sözleriyle ifade etti: "Bildiğiniz gibi ben on beş yıldır belediye başkanlığı yapmaktayım. Bu süreç içerisinde şöyle bir baktığımda; yaşım, otuzun üstüne çıkmaya başlamışken, benim başkanlığım ile aynı zamanlarda okula başlayan o güzel çocuklarımızı bugün Bodrum sokaklarında, dolmuşlarda veya spor sahalarında görmek beni oldukça mutlu ediyor. Onun için bu kardeşlerimizi gördükçe onlara sahip çıkmanın, onlara yaptığımız yatırımın, onlar için emek sarf etmenin yanlış olmadığını hatta ne kadar doğru yolda yürüdüğümüzü anladım. Bu duyguları, çocuklarımızın aileleriyle birlikte yaşayan insanlardan birisi de benim. Onun için ben, özellikle hem eğitmen arkadaşlara, hem velilere, öğrenci kardeşlerime ve evlatlarıma sonsuz destek olma sözümü buradan yine tekrarlıyorum. Çünkü onların gözündeki sevgi, gerçek sevgidir. Bana dokunuşları, sarılmaları, beni öpmeleri hep gerçektir ve bunlar kötülük gütmeyen davranışlardır. Ben böyle saf bir sevgiyi, hiçbir zaman yaşamadım. Onun için bu kardeşlerimize destek olmaktan, onların yanında bulunmaktan son derece mutluyum ama sadece bugün değil, her zaman onların yanında olalım"
"ENGELLERİ HEP BİRLİKTE KALDIRALIM Kİ HUZUR VE MUTLULUK İÇERİSİNDE YAŞAYALIM"
Tüketen değil, üreten evlatlarımızla beraber olmaktan son derece keyifli olduğunu bir kez daha üstüne basa basa tekrar etmek istediğini ifade eden Başkan Kocadon, "Bu salonda masalardaki misafirlere baktığımda; gerek Bodrum Sağlık Vakfı, gerekse Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi`nden olsun çoğu aileleri tanıyorum. Çoğu zaman Arif amcamla bir araya geldiğimizde eski günlerden konuşur ve duygulanırız. Çok değil, 12-13 sene önce, Yahşi Uygulama ve Eğitim Okulumuzun temelini atıp da bugün yazabilen ve okuyabilen çocuklarımızla karşılaşmak beni son derece memnun ediyor. İşte bu engelleri hep birlikte kaldıralım ki huzur ve mutluluk içerisinde yaşayalım. Bu güzel akşamda onları yalnız bırakmadığınız için Bodrum Belediye Başkanı olarak salonu dolduran herkese teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Başkan Kocadon, daha sonra çalan müzikler eşliğinde engelli vatandaşlarla birlikte dans etti. Gece boyunca dans pistinden ayrılmayan Başkan Kocadon, davetlilerin mutluluğunu paylaştı.