ELLERİNİN HAMURU İLE ERKEK İŞİNE GİRDİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Muğla Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğünce sağlanan kaynaklar ile Kavaklıdere Belediye Başkanlığı bünyesinde Toplum Yararına Programları (TYP) Kapsamında çalışan kadın işçiler yaptıkları çalışmalar ile Kavaklıdere´nin çe

Tarih: 01.01.0001 00:00 176
ELLERİNİN HAMURU İLE ERKEK İŞİNE GİRDİLER

Calışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Muğla Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğünce sağlanan kaynaklar ile Kavaklıdere Belediye Başkanlığı bünyesinde Toplum Yararına Programları (TYP) Kapsamında çalışan kadın işçiler yaptıkları çalışmalar ile Kavaklıdere´nin çehresini değiştiriyor.

Kavaklıdere Belediye Başkanlığı ile Çalışma ve İş Kur Muğla İl Müdürlüğünce yürütülen TYP kapsamında, Kavaklıdere Belediyesinde 6 aydır çalışan 55 işçinin 29´u kadın işçiden oluşuyor. 29 kadın TYP işçisi, 6 ayda Kavaklıdere´de sokak temizliği, camilerin temizlik ve bakımı, okul bahçe düzenlemesi, ağaç dikim çalışması, sokak badana çalışması ve yaşlıların ev temizliklerinin yapılmasına kadar pek çok alanda çalışma yaptı.

40 BİN M2 PARKE DÖŞEDİLER

Kavaklıdere Belediyesinde TYP kapsamında çalışan 29 kadın işçinin yaptığı en önemli çalışmaların başında ise erkek işi olarak bilinen kilitli parke döşemesi. 29 kadın ve erkek işçiler 6 ay içerisinde Kavaklıdere´nin 15 değişik mahallesinde yaklaşık 40 bin m2 kilitli parke taşı döşemesi yaparak belediye çalışmalarına büyük katkı sağlarken, yaşadıkları kent ve mahallenin daha modern hale gelmesine ön ayak oldular.

?KADINLARIMIZIN KATKISI BÜYÜK?

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, toplum yararına çalışma programı kapsamında İş Kur Muğla İl Müdürlüğü ile yaptıkları protokol çerçevesinde her yıl kadın ve erkek işçi çalıştırdıklarını açıkladı. Demir, ?Çalışma ve İş Kurumu Muğla Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde her yıl düzenli olarak TYP kapsamında Belediyemiz bünyesinde işçi çalışıyor. Bu proje ile hem iş ve meslek sahibi olmayan kadın ve erkek vatandaşlarımız yılın belli ayları iş sahibi oluyor, hem de ilçemiz ve mahallelerimiz daha güzel görünüme kavuşuyor. Kadınlarımız iş ayrımı yapmadan çalışıyor. Özellikle erkek işi olarak bilinen kilitli parke döşeme konusunda büyük katkı sağladılar? dedi.

BİN 300 LİRA MAAŞ

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, son bir yıl içinde Toplum Yararına Programı kapsamında 5 bin 100 kişinin değişik iş kollarında çalıştığını söyledi. Sarıyerli; ?Bakanlığımızın yıllık ayırdığı ödenek miktarı ne kadar olursa, o kadar fazla işçi istihdam ediyoruz. Toplum Yararına Programı çerçevesinde bir işçiyi yılda en fazla 9 ay çalıştırabiliyoruz. Gelenek ödenek miktarı bizim için önemli. Muğla´da değişik kurum ve kuruluşlarda çalışan TYP işçileri hem aile bütçelerine katkı sağlıyorlar, hem de ülke ekonomisine de katkı veriyorlar. Bir işçiye ücreti asgari ücret ödemesi yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Müdürlüğünde Bin 200 işçi 4 milyon 600 bin fidan üretimi yaptı. Bu fidanlar ülkemizin değişik illerine gönderildi? dedi.