ECRİMİSİL SORUNU İÇİN PAYDAŞLAR TOPLANDI

24 Nisan Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası ev sahipliğinde Muğla Defterdarı Veysel Sezgin başkanlığında ?ecrimisil? sorununa çözüm bulunması amacıyla sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizmciler ve yat imalatçıları bir araya geldi.Toplantıya katılanl

Tarih: 01.01.0001 00:00 13747
ECRİMİSİL SORUNU İÇİN PAYDAŞLAR TOPLANDI

24 Nisan Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası ev sahipliğinde Muğla Defterdarı Veysel Sezgin başkanlığında ?ecrimisil? sorununa çözüm bulunması amacıyla sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizmciler ve yat imalatçıları bir araya geldi.Toplantıya katılanlar arasında, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç, Meclis Üyesi Toros Demirdöven ile BODER Başkanı Halil Özyurt, BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu ve AKP ilçe Başkanı Macit Gündoğdu yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ecrimisil için yıllardır mücadele verdiklerini belirterek, ?Sayın defterdar geldiğiniz için çok teşekkürler. Ecrimisil için çalmadığımız kapı kalmadı, umarım bir sonuca varırız. Kazançlardan fazla ecrimisil ödemeye başladık. Turizmin kötü gittiği bu günlerde dertlerimizi anlatalım, çözüm önerilerimizi sunalım. Bugün bu işi burada bitirelim.? dedi.

Ecrimisil konusunda yaşan sıkıntıları dikkatle ele alacaklarını açıklayan Muğla Defterdarı Veysel Sezgin ise, Bodrum´un ecrimisil konusunda en çok şikayetgelen ilçe olduğunu, bu nedenle Bodrumluların yaşadığı bu sorunun acilen çözülmesi için bir grubun Bodrum´da çalışma yürüteceğini belirtti. İşletmelerin yaşadıkları sorunları dosyaları ile kendilerine teslim etmeleri ile işlerini önemli ölçüde kolaylaştıracaklarını vurgulayan Sezgin, çalışma yapacak heyetin hazırlayacağı rapor sonucunun başta Milli Emlak Genel Müdürlüğü olmak üzere Maliye Bakanlığına iletilerek gerekli yasal düzenleme ve uygulamanın hayata geçirilmesini sağlayacaklarını belirtti.

BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya yürütücülüğünde süren toplantıda işletmeler ecrimisil konusunda yaşadıkları sıkıntıları örnekleriyle dile getirirken, Muğla Defterdarlığından gelen heyet Bodrum halkının şikayetlerini ve çözüm önerilerini tek tek kayda geçirdi.