DÜNYA ŞAMPİYONUNA GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Endonezya´da düzenlenen Ümit Genç Dünya Karate Şampiyonası´nda +54 Kilogramda Dünya Şampiyonu olan Kayra Sezgin´e Bodrum´da görkemli bir karşılama töreni düzenlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 206
DÜNYA ŞAMPİYONUNA GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Endonezya´da düzenlenen Ümit Genç Dünya Karate Şampiyonası´nda +54 Kilogramda Dünya Şampiyonu olan Kayra Sezgin´e Bodrum´da görkemli bir karşılama töreni düzenlendi.

Bodrum-Milas Havalimanı´nda ailesi, sporcu arkadaşları, yakınları, B.B. Bodrumspor Kulüp yöneticileri ve Dünya Şampiyonu karatecinin geldiğini duyan diğer yolcular tarafından ?Türkiye seninle gurur duyuyor?, ?Bodrum seninle gurur duyuyor? sloganlarıyla karşılanan Kayra Sezgin, yaklaşık 30 araçlık konvoy ile Bodrum Belediye Meydanı´na gitti. Burada Bodrumspor taraftar grubu Asi Tayfa üyelerinin meşaleler eşliğinde oluşturduğu koridordan üstü açık bir araç ile geçen Kayra Sezgin ve Bodrumlu diğer Milli karateciler, Kayra Sezgin´in evinin bulunduğu Yokuşbaşı mahallesine geçti. Mahalleyi ay yıldızlı bayrak ve balonlarla süsleyen mahalle sakinleri Sezgin´i davul zurnayla karşılarken, Sezgin gördükleri karşısında zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Havalimanında yakınlarıyla hasret gidererek şampiyonluğu kutlayan Kayra Sezgin, çok mutlu olduğunu belirterek, ?Çok güzel bir duygu. Türkiye´ye, Bodrum´a böyle bir başarıyı getirmek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fatih hocamın emeğini yok sayamam, ona çok teşekkür ediyorum. İbrahim amcaya çok teşekkür ederim. Anneme babama çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir duygu anlatılmaz yaşanır dedikleri bu olsa gerek? dedi.

Yaklaşık 30 araçlık konvoy ile havalimanından Bodrum Belediye Meydanı´na giden Kayra Sezgin burada B.B. Bodrumspor taraftar grubu Asi Tayfa üyeleri tarafından karşılandı. Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde yolun her iki tarafına geçen taraftarlar, meş´alelerden koridor oluşturarak, ?Bodrum seninle gurur duyuyor? tezahüratlarıyla Sezgin´in başarısını kutladılar. Kayra Sezgin daha sonra oluşturulan konvoy ile evinin bulunduğu Yokuşbaşı Mahallesine gitti. Burada mahalle sakinlerini büyük coşkusuyla karşılaşan Sezgin gözyaşlarını tutamadı.

MAHALLELİ 2 GÜNDE HAZIRLANDI

Kayra Sezgin´in Dünya Şampiyonu olmasının ardından Bodrum´da büyük bir sevinç yaşanırken, Sezgin´in akrabaları ve mahalle sakinleri karşılama törenine iki günde hazırlandı. Yokuşbaşı Mahallesi halkı Kayra´nın evinin bulunduğu sokağın girişine, ?Bodrum´un gururu Yokuşbaşı´nın şampiyonu hoş geldin Kayra? pankartı asarken, mahalleli kadınlar sarma, börek, içli köfte gibi yiyecekler hazırladılar. Kayra´nın mahalleye girişinin ardından büyük bir coşku yaşanırken, mahalleli ve Kayra´nın akrabaları Kayra´ya sarılıp tebrik etmek için neredeyse sıraya girdi.

İSTANBUL BÖYLE KARŞILAMA GÖRMEDİ

Karşılama törenini organize eden Kayra´nın Milli sporcu arkadaşı İsmail Tarım´ın babası İbrahim Tarım ise, başta Milli Takım ve B.B. Bodrumspor karate antrenörü Fatih Uzunlulu´ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederken, Dünya Karate Federasyonu Başkanı Baş Danışmanı ve Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç ise İstanbul´da böyle karşılamalar olmadığını belirterek şunları söyledi;

?İstanbul´dan 10 yıldır Avrupa ve Dünya şampiyonlarına gidiyorum, 10 yıldır İstanbul´da böyle bir karşılama yok. 20 Milyonluk İstanbul´da inanın böyle bir karşılama yok. Allah hepinizden razı olsun. Bodrum´da trafiği kilitlediniz? diyerek Kayra Sezgin´i tekrar kutlayan Oruç, ?Bundan sonra şampiyonlarımızı önce Bodrum´a getirmemiz lazım?

Mahalle sakinleri Kayra Sezgin´i tek tek kutlayarak hediyeler verirken, üzerinde karateci kız resmi bulunan ve ?Şampiyon Kayra´ yazılı bir pasta kesildi. Kesilen pastanın ardından Kayra Sezgin ve mahalleli davul zurna eşliğinde oyunlar oynayarak şampiyonluğu kutlarken, eğlence uzun süre devam etti.