DSİ Muğla İçin Seferberlik İlan Etti

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Muğla´ya yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 178
DSİ Muğla İçin Seferberlik İlan Etti

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Muğla´ya yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

 

DSİ yatırımları; tarım, endüstri, enerji ve hizmet sektörlerinde büyük önem taşımakta, gerek gıda güvenliğinin temini gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir işlev görmektedir. Bu yatırımlar aynı zamanda sel gibi afetlere karşı da vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamaktır.

 

Dere Islahlarında Estetiğe Özel Önem Veriyoruz.

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü olarak yapılan dere ıslahları ile tarım alanlarını ve yerleşim yerleri ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağladığını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ?Yaptığımız çalışmalar, aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıyor. Özellikle ?estetiği, emniyeti ve ekonomiyi? ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz. ´açıklamasında bulundu.


Sayın Cumhurbaşkanımızın 2 Ekim 2018 tarihinde Dalaman havalimanından helikopterle Marmaris´e yolculuğu esnasında Dalaman ilçesi sınırları dâhilinde bulunan tahliye ve drenaj kanallarının DSİ tarafından temizliğinin yapılması talimatı üzerine çalışmalara başlanan Muğla İli Ortaca İlçesi Drenaj Kanalları Temizliği ve Dalaman Çayı Islahı Toplu Makinalı Çalışmasının devam ettiğini açıklayan Genel Müdürü Aydın ?Muğla ilimizde yer alan Dalaman Çayı ve Ortaca Drenaj Kanalı Islah çalışması işi kapsamında 53.850 metre ıslah ve local olarak taş tahkimatı olarak planlanan projede çalışmalar 5 Dragline, 6 Back-hoe, 6 Dozer, 1 Gradall, 4 Kamyon olmak üzere 22 Makine ile devam ettiğini ifade etti.

 

43 milyon 168 bin TL´ye mal olması planlanan ıslah çalışmaları Dalaman ve Ortaca ilçeleri ile 88 bin dekar tarım arazisinde oluşabilecek taşkın riskinin azaltılmış olacağını ifade eden, Aydı, ?2019 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan çalışmalar ile turizmi cenneti Muğla ilimiz ile ilçelerinde tabii hayatı da koruma altına almayı hedefliyoruz. ´değerlendirmesinde bulundu.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ´son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Muğla´ya bundan sonrada yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.