DOKTOB BAŞKANI YÜCEL OKUTUR, "BÖLGENİN KADER ÇİZGİSİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ´´

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurulda konuşan DOKTOB Başkanı Yücel Okutur; bölgenin kaderini değiştireceklerini belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00 188
DOKTOB BAŞKANI YÜCEL OKUTUR,

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurulda konuşan DOKTOB Başkanı Yücel Okutur; bölgenin kaderini değiştireceklerini belirtti.

Muğla´nın Ortaca ilçesinde Dalyan Resort otelde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurula DOKTOB üyeleri katıldı. Birliğin 2015-2016 faaliyetleri ve projeler hakkında bilgi verildi. DOKTOB başkanı Yücel Okutur, genel kurulda tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Görsel kirlilikle ilgili sorunların turizm bakımından en kısa zamanda çözülmesi gerektiğine dikkat çeken DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, ?´Bir il, ilçe beldeye geldiğinizde girişinde çiçekli ve güzel bir kavşağa geliyorsunuz, yönlendirme tabelaları özel dizayn edilmiş tüm yol kenarları çiçek ve endemik ağaçlarla peyzajı yapılmış ve tabela kirliliği olmayan,dükkanların vitrinleri ve sundurmaları görsel güzellikte olan merkeze geldiğinizde güzel bir meydan, cafe ve dinlenme yerleri olan,taşıma araçları tek tip,çöp koyma yerleri belirlenmiş,çöp konteynırları çevreci renklerle boyanmış,yol ışıkları özel seçilmiş,engelli vatandaşlarımıza göre kaldırım ve yolları tanzim edilmiş böyle bir yerde tatil yapmak istemez misiniz´´ diye konuştu.

?´GOLF TESİSİ VE MARİNA OLMAMASI BÜYÜK KAYIP´´

Golf sahaları yapılması bakımından en uygun bölgenin Muğla olduğunu dile getiren Okutur; ?´Diğer bir önemli konu, bölgenin markalaşmasına tesir edecek farkındalık yaratacak golf tesislerinin ve Dalaman marinasının olmaması büyük kayıptır.Avrupa ve Türkiye´de golf sahalarının yapılması bakımından en uygun ilimiz Muğla´dır,ama bir tane resmi golf sahamız yoktur.Neden,çünkü golf zihinlere zengin sporu olarak yerleşmiştir.Avrupa´da,Afrika´da ve Amerika´da her yerde golf sahası vardır.Taksi şöförlerinden normal çalışan memurlara kadar herkes golf oynamaktadır. Ana temel nokta şudur;toplumda sermayeye ve yatırımcıya karşı, devamlı karşı durma fikirleri olumsuzluk yaratmaktadır bölgeye yatırım gelmesi için yatırımcıya yardım etmeli ve ilgi göstermeliyiz. Sermaye gelmez ,yatırım olmaz ise ,istihdam olmaz,bölgenin ekonomik gücü halbuki yatırımlar olur ise yatırım miktarının %30 u KDV,vergi,sigorta,muhtasar olarak ödeneceği bir gerçektir buda devlete ve bölgeye ekonomik bir katkıdır´´ dedi.

?´MÜZE EKSİĞİ GİDERİLMELİ´´

Bölgedeki üç ilçede müze olmamasının önemli bir eksik olduğunu belirten Okutur, ?´150´nin üzerinde tarihi uygarlıkları olan ilimizin dünya çapında müzesi olması gerekmez mi? Belediye´mizin katkılarıyla caretta´ların geçmiş yaşamını anlatan ve canlı carettalardan oluşan bölgedeki endemik bitkileri ve tarihide içine alan Dalyan´da müze binasının bölge kurulunda tescili yapılmıştır. Müze açılması için çalışmalar devam etmektedir´´ şeklinde konuştu.

?´ENGELSİZ TURİZM PROJESİ´´

Engelsiz turizm projesinin bu yılsonu uygulamaya konacağını söyleyen Yücel Okutur, ?´Projede karadan ve kanaldan elektrikli taşıma ve tekne araçlarıyla birlikte İztuzu´nda engelli iskelesi, yürüme yolları, duş ve tuvaletler yapılacak. Bu proje Türkiye´nin ilk Avrupa´nın sayılı engelsiz turizm proje uygulaması olacaktır´´ dedi.

?´DALYAN CARETTA KOŞUSU?

Turizm sezonunun süresinin uzatılmasının önemini vurgulayan Okutur, sözlerini şu şekilde sürdürdü; ?´2015 yazında otelimizde konaklayan, İstanbul Avrasya maraton koşu organizasyonunda bulunan iki arkadaşımızla tanıştık, neden bölgemizde böyle bir koşu olmasın dedik ve belediye başkanlarımızla görüştük, tüm gerekli izin ve organizasyonlar yapılarak 29 Ekim 2016 da ilk kez ?Dalyan Caretta Koşusu? olarak yapılması kesinleşti bu koşuya her ilden yüzlerce müracaat yapılmış olup işadamı, sanatçı, turizmci ve her meslekten insanlar kayıtlarını yaptırmaya başlamışlardır.

Okutur, iki yıldır TÜBİTAK ile üzerinde çalışılan şarj edilebilen elektrik motorlu teknenin kanala indirilerek deneme çalışmalarına başlandığını da sözlerine ekledi.