Doğaseverler Bölge Tanıtımına Katkı Sağlıyor

Muğla´da, sosyal paylaşım sitesi üzerinden gittikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşan doğa grubu üyeleri, hem üye sayılarını artırıyor hem de bölge tanıtımına katkı sağlıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 214
Doğaseverler Bölge Tanıtımına Katkı Sağlıyor

Muğla´da, sosyal paylaşım sitesi üzerinden gittikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşan doğa grubu üyeleri, hem üye sayılarını artırıyor hem de bölge tanıtımına katkı sağlıyor.

 

Dalaman ilçesinde iki yıl önce kurulan Dalaman Doğa Yürüyüşçüleri Grubu üyeleri, yaklaşık bir ay önce sosyal paylaşım sitesi Facebook´ta grup sayfası oluşturdu. Site üzerinden iletişim kurarak her cumartesi farklı bölgelerde doğa yürüyüşleri gerçekleştiren grubun üye sayısı her geçen gün arttı.

 

Dalaman Doğa Yürüyüşçüleri Grubu üyesi Yılmaz Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıl önce kurulan grubun, amacının bölge tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

 

Her hafta yürüyüş için farklı bir bölge seçtiklerini belirten Akkuş, "Facebook´ta oluşturduğumuz grup sayfasından arkadaşlarımızla iletişim kurarak her cumartesi doğa yürüyüşü gerçekleştirmekteyiz. İlk doğa yürüyüşünü Kapıkargın - Hodul tepesinde yaptık. 19 kişi ile başlattığımız etkinliklerimize Dalaman ve civarındaki doğaseverler kayıtsız kalmadı ve grubumuz her geçen gün giderek büyüdü. Şimdi 70 kişiye kadar varan katılımcıyla yürüyüşlerimizi yapmaktayız." dedi.

 

- Grubun yurt dışından takipçileri var

 

Akkuş, yürüyüş güzergahlarını tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu alanlar olarak belirlediklerini kaydetti.

 

Doğa ve çevre bilinci oluşturmayı ve tanıtıma katkı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Akkuş, "Yürüyüşlere katılamayan ama bizi Türkiye´nin dört bir yanından ve yurt dışından takip eden yüzlerce üyemiz bulunuyor. Yürüyüşlerimizi Dalaman ve çevre ilçelerdeki tarihi ve doğal güzellikleri içeren parkurlarda yapmaktayız. Adım adım bölgemizi tanıtıyoruz. Grupta binin üzerinde üyemiz var. Üye sayımızın artmasıyla çevremizdeki doğal güzellikleri keşfetmek, çevre bilinci oluşturmak ve doğasever kişilerle yürüyüş sporunu keyifli bir hale dönüştürmek gibi yükümlülüklerimiz de arttı." diye konuştu.

 

Akkuş, grubun tamamen amatör ruhlu, samimi ve sıcakkanlı kişilerden oluştuğunu ifade etti.