Doğalgaz kullanmayana ceza

Menteşe ilçesinde Menteşe Belediyesi ile yüklenici firma arasında teminat nedeniyle zaman zaman kesintiye uğrayan doğalgaz hattı döşeme çalışmaları sürerken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Mahalli Çevre Kurulu kararlarına dayandırılarak yaptığı açıklam

Tarih: 01.01.0001 00:00 171
Doğalgaz kullanmayana ceza

Menteşe ilçesinde Menteşe Belediyesi ile yüklenici firma arasında teminat nedeniyle zaman zaman kesintiye uğrayan doğalgaz hattı döşeme çalışmaları sürerken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Mahalli Çevre Kurulu kararlarına dayandırılarak yaptığı açıklamada, doğalgaz hattının geçtiği konutlarda doğalgaz kullanılması, aksi takdirde ceza uygulanacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada, ?İlimizde kış sezonu yaşanan hava kirliliği ile mücadele çerçevesinde Mahalli Çevre Kurulunda alınan karar kapsamında Menteşe ve Yatağan İlçelerindeki cadde ve sokaklarından doğal gaz hattı geçen Kamu Kurum ve Kuruluşları ile merkezi ısıtma sistemi kullanan konut ve işyerlerinde kış sezonunda doğalgaz kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Menteşe ve Yatağan ilçelerimizde cadde ve sokaklarından doğalgaz hattı geçen kamu kurum ve kuruluşları ile merkezi ısıtma sistemi kullanan konut ve işyerlerinde yakıt olarak doğalgaz kullanılması gerekmektedir.

Bu zorunluluğa uyulmaması halinde ?Hava kirliliği yönünden özel önem taşıyan bölgelerde veya kirliliğin ciddi boyutlara ulaştığı zamanlarda ve yerlerde veya kritik meteorolojik şartlarda yönetmeliklerle öngörülen önlemleri almayan, yasaklara aykırı davranan ya da mahallî çevre kurullarınca bu konuda alınan kararlara uymayanlara bu maddenin (b) ve (c) bentlerinde öngörülen cezalar bir kat artırılarak verilir? hükmü gereğince doğal gaz kullanmayan konut başına 2016 yılı için 600 TL belirlenmiş olup, bu ceza miktarı bir kat artırılarak Bin 221TL olarak site/apartman yönetimine idari para cezası uygulanacaktır? denildi.