Dibeklihan'da Sosyal Mesafe Kurallarında Sergi

Bodrum Dibeklihan Açık Alan Sergilerinin İlkine "Kartpostallarla Bodrum" Fotoğraf Sergisi'yle Başladı...

Tarih: 18.06.2020 10:48 1504
Dibeklihan

16 Haziran - 16 Temmuz 2020 tarihleri arasında Covid – 19 ile ilgili alınan önlemler kapsamında 10 kişi altı gruplar halinde, sosyal mesafe kuralları doğrultusunda gezilebilecek olan "Kartpostallarla Bodrum" Sergisi, Bodrum'da Kültür ve Sanatın kalbi olan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Orhan Kemal Meydanında sanatseverlerle buluştu. 

 

Dibeklihan'da Orhan Kemal Meydanı'nda gerçekleşen sergi 16 Temmuz kadar devam edecek olan 17 fotoğrafçının katılımı ile güncel Bodrum fotoğraflarından oluşuyor.  Sergi dışında ayrıca 36 kartlık özel bir Kartpostal Serisi tasarlandı.  Projede yer alan Fotoğrafçılar ise:  Ahmet Çağlar - Bahar Esen - Cana Üngün - Çiğdem Göllü - Emine Acar - Ferhan Coşkun - Güngör Yalavaç - Mehmet Çınar - Metin Bul - Mustafa Ünlü - Müge Balkantaş - Oya Kariş - Pelin Gözler - Salih Akman - Sema Köksal - Tuncay Özdal - Yaşare Kılıç

 

Proje danışmanı Serkan Turaç: "Bodrum, Türkiye'nin ve dünyanın en özel bölgesi. Tarihten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. İçinde bulunduğumuz bu cennetten köşenin her mevsiminden fotoğraf karelerini bulacağınız bu özel çalışmada on yedi fotoğrafçının katılımıyla harika fotoğraflar ve özel kartpostallar ürettik. Proje önümüzdeki senelerde farklılaşarak sürecek. Bodrum'un özel görüntülerini birlikte izlemeyi sürdürelim." sözleriyle çalışmalarını özetledi.

 

Dibeklihan - Orhan Kemal Meydanı'nda gerçekleşen sergi, pazartesi günleri hariç hergün 10:00 ile 20:00 saatleri arasında sosyal mesafe kurallarına uyarak ve koruyucu maske ile ziyaret edilebiliyor. 

 

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde "Dibek Sofrası Restoranı" ve "Dibek Bakkal" dan sonra 16 Haziranda  "El Sanatları Dükkanları" ve "Etnografya Müzesi" de ziyaret açıldı.