Denizin Kırçiçekleri Barışa Yelken Açtı

Adriyatik´e geçen yıl yelken açan 4 Türk denizci kadın, Kırçiçeği´nin desteğiyle bu kez Akdeniz´de 44 gün sürecek barış yolculuğuna çıktı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 224
Denizin Kırçiçekleri Barışa Yelken Açtı

Denize ve yelkene gönül veren dört kadından oluşan ?Deniz Tutkusu Seyirde? ekibi Bilgisayar Programcısı Kaptan Neşe Hasipek, İstatistikçi Ceyda Güleçyüz, Şehir Plancısı Şule Kükrer ve Gazeteci Ferda Volkan, son kara hazırlıklarını tamamladı. Ekip önceki akşam Milta Bodrum Marina´da düzenlenen uğurlama kokteylinde Barış seyrini destekleyenlerle bir araya geldi.

 

Deniz Tutkum Seyirde ekibi dün sabah ise Kırçiçeği´nin desteğiyle ?Yurtta Barış Dünyada Barış? sloganıyla  44 günlük yelken yolculuğuna uğurlandı. Ekip, 22 liman uğrayıp bin 300 mil yelken yapacak. Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş, ?Yurtta Barış Dünyada Barış? sloganıyla yelken açan kadınlarla gurur duyduğunu belirterek ?Kırçiçeği olarak biz kadınların bu dünyayı güzelleştirdiğine inanıyoruz.  Düşünsel ve duygusal anlamda barışa önderlik etmek biz kadınlara çok yakışıyor? dedi. Bodrum Basketbol takımını da yine kadınlara olan güvenlerinden dolayı desteklediklerini  sözlerine ekledi.

 

KADINLAR KARŞILAYACAK

Doğaya, denize, yelkene, barışa tutkun kadınların büyük desteğini kazanan Tutkumm ekibi, konaklayacağı 22 limanda kadın yelkenciler tarafından karşılanacak. Limanlarda ?Tutkumm Barış Seyri? sunumlarla anlatılırken, Girne´de Şule Kükrer ve Ferda Volkan´ın seyir fotoğraflarından oluşan bir sergi açılacak. Fotoğraf sergisi, 16 Temmuz´da Turgutreis D Marin, 6 Ağustos´ta da Bodrum Trafo´da tekrarlanacak.

?Kendilerine gösterilen büyük ilgiden cesaret ve güç aldıklarını söyleyen Kaptan Neşe Hasipek, ?Yurtta barış, dünyada barış ilkesiyle  Akdeniz´i İskenderun´a kadar geçeceğiz. Kıbrıs´ta Karpaz ve Girne´ye gidip aynı rotayla geri döneceğiz. Bin 300 millik seyrimizde 22 durağımız olacak. Seçim için üç gün Finike´de konaklayıp, oy kullanmaya gideceğiz.? Bu yıl ekibimiz daha zengin, ana ekibimize değişik etaplarda 20 kadın yelkenci de eşlik edecek. Kadınlar olarak yelkenle barış çağrısı yapacağız. Kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek istiyoruz? dedi.