Darbe Girişimi Ukraynalı Turisti Engellemedi!

Ukrayna´dan Türkiye´ye planlanan tüm uçak seferleri önceden belirlendiği şekliyle devam ediyor. 15 Temmuz Cuma akşamı meydana gelen darbe girişimi nedeniyle çıkan olayların, önceleri tedirginliğe neden olduğunu belirten Ukrayna Turizm Acenteleri Birliği B

Tarih: 01.01.0001 00:00 242
Darbe Girişimi Ukraynalı Turisti Engellemedi!

Ukrayna´dan Türkiye´ye planlanan tüm uçak seferleri önceden belirlendiği şekliyle devam ediyor. 15 Temmuz Cuma akşamı meydana gelen darbe girişimi nedeniyle çıkan olayların, önceleri tedirginliğe neden olduğunu belirten Ukrayna Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Oleksandr Novikovskyy, Ukrayna´dan Dalaman´a inen uçak sayısının hiç azalmadığını söyledi. Birlik Başkanı Oleksandr Novikovskyy, eşi ve 4 kızının Antalya´da tatil yaptığını belirterek şöyle dedi:

 

"Olay ilk duyulduğunda ´iptal edelim mi´ diye beni arayanlar çok oldu. Fakat Antalya, Dalaman ve Bodrum havalimanları normal çalışıyor. Çift kontrol yapılıyor. Güvenlik çok yüksek. Artık kimse korkmuyor. Herkes tatile gidecek. Hatta benim ailem bile Antalya´da tatilde. Ben ´geri dönün´ demedim. Hatta buradaki bazı yerel televizyon ve radyolar sürekli beni arayarak röportajlar yaptı. Onlara da sorun yaşanmayacağını, rahatlıkla Türkiye´ye gidebileceklerini söyledim. Uçaklarımız normal uçuyor."

 

SATIŞLARIN İLK SIRASINDA TÜRKİYE VAR

 

Makintour´un Kiev´deki Şube Müdürü Elena İvanchenko da, müşterileri bilgilendirdiklerini ve bu sayede de hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirterek şöyle konuştu:

 

"Bize şubelerimiz ve diğer tur operatörlerinden gelen bilgiler doğrultusunda hiçbir iptal yok. Türkiye´deki durum çabuk düzelir ve sezona büyük etki olacağını sanmıyorum. 2016 verilerine göre şu anda satışlarımızın ilk sırasında Türkiye var. 2017´de bu sayı çok daha fazla artar. Türkiye´nin tercih edilme nedenleri arasında vizenin bulunmaması, fiyatın uygunluğu ve kaliteli servis özellikleri geliyor. Bu sayede satışı çok rahat yapabiliyoruz."

 

´BİR TEK ŞİKAYET BİLE ALMADIK´

 

Anex Tour Ukrayna Genel Müdürü İlker Adıgüzel ise, müşterilerini zamanında bilgilendirdiklerini ve bu nedenle de tek bir şikayet dahi almadıklarını söyledi. Adıgüzel şunları kaydetti:

 

"Gidenler gitti, gelenler de planlandığı şekliyle geri döndü. Olayların ardından Antalya, Marmaris ve Bodrum´daki bazı müşterilerimizi arayarak sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sorduk. Tek şikayet eden olmadı. 2016´da geçen yılın rekorunu kırıp yüzde 60 fazla turist gönderdik. Sezon sonunda sadece Antalya ve Dalaman olarak 250- 270 bin kişiye ulaşacağımıza inanıyorum. Bizimle birlikte küçük ve orta ölçekli toplam 7 şirket var. En fazla uçuşu yapan ve potansiyeli olan biziz. Sezon sonuna baktığımız zaman Rusların bu bölgelere gidememeleri nedeniyle ana pazar Ukrayna oluştu. Son yaşanan olaylara rağmen bu rakamın 1 milyona çıkabileceğini de söyleyebilirim."