Dalgıçlar sevgililer günü´nde deniz dibinde pankart açtı

?Denize En Çok Mavi Yakışır? Deniz Dibi Temizlik Çalışmaları kapsamında Sevgililer Günü´nde dalış yapan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, sualtında Başkan Mehmet Kocadon imzalı ?Vatanımız Canımız Mehmetçik Sevdamız? yazılı pankart açtı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 147
Dalgıçlar sevgililer günü´nde deniz dibinde pankart açtı

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Bodrum Belediyesi´nin ?Denize en çok MAVİ yakışır? sloganıyla geleneksel olarak gerçekleştirdiği deniz dibi temizlik çalışmaları Gümbet´te devam etti. 14 Şubat 2018 Çarşamba günü Gümbet iskelesinde gerçekleşen çalışmalarda Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçlar, iskelenin etrafını baştan sona dolaşarak deniz dibini atıklardan arındırdı.

 

Yaklaşık 1,5 saat süren deniz dibi temizliği sırasında denizden çıkarılan alışveriş arabası, meyve sıkacağı ve araç lastikleri görenleri şaşırttı. Denizden metal 133, plastik 47, cam 180, teneke kutu 19, lastik 159, tekstil 64, elektronik 3 ve diğer kapsamda değerlendirilen 10 kg atık olmak üzere toplam 615 kg atık çıkarıldı.

 

Çalışmalar ve günün önemi hakkında değerlendirmede bulunan dalgıçlardan Öner Karaçiçek ?Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon´un imzasıyla sualtında pankart açtık ve bunu da Afrin´de görev yapan Mehmetçiklerimize adadık. Onlara kolaylıklar diliyoruz. Allah yardımcıları olsun. Şehit vermeden inşallah bu operasyon tamamlanır, biter. Şehit olan askerlerimizin mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Sevdiklerine, ailelerine sabırlar diliyoruz? dedi.

 

21 Şubat 2018 Çarşamba günü Bitez´de devam edecek olan deniz dibi temizliği ardından Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Gölköy, Türkbükü, Torba ve son olarak Bodrum merkez olmak üzere toplam 19 noktada gerçekleştirilecek.