Cumhuriyetin 93. yaşı Fethiye´de coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Muğla´nın Fethiye ilçesinde de coşkulu törenle kutlandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 322
Cumhuriyetin 93. yaşı Fethiye´de coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Muğla´nın Fethiye ilçesinde de coşkulu törenle kutlandı.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93´üncü yıl dönümü Fethiye İlçe Stadında yapılan coşkulu törenle de kutlandı. Kutlama törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz PA komisyonu başkanı Hasan Özyer, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, İlçe Emniyet Müdür Hakan Aşık, Ak Parti ilçe Başkan Vekili Ramazan Çetin, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, gaziler, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni genelgeye göre; Fethiye´deki kutlama töreninde Garnizon Komutanı halkın bayramını kutlamada yer almadı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile birlikte törene katılan öğrenciler, öğretmenler, vatandaşlar ve tüm halkın bayramını kutladılar.

Törende Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız coşkulu şekilde söylendi. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, tüm halkın cumhuriyet bayramını kutladıktan sonra "Büyük Türk Milletinin 1. Dünya Savşında milyonlarca kilo metre kare vatan toprağını ve 3 milyon yiğit insanını şehit vermiş ağır kayıplarla Osmanlı İmparatorluğu elden gitmişti. 22 milyon kilo metre kare olan imparatorluktan 30´un üzerinde bağımsız devlet çıkmış bize ise 780 bin kilo metre kare vatan toprağı kalmıştır" dedi.

 

Cumuriyetin özelliklerini ve değerlerini anlatan Kaymakam Çalık, konuşmasının büyük bir bölümünde FETÖ/PDY´nin darbe kalkışmasını kınayıp "Donanımlı devlet adamlarına olduğundan daha fazla onları yetiştiren ilim irfan ordusuna ihtiyacımız var. Orhan Pamuk gibi ülkesini satan hainlere değil, Aziz Sancar gibi bilim adamı, vatansever kahramanlara ihtiyacımız var. Bilge Kağan´ın Orhun Kitabelerine yazdırdığı gibi ´Altta yer delinmedikçe, üste gök çökmedikçe senin ilini töreni kim bozabilir. Ey Türk titre ve kendine dön. Medeniyet ve gelişim öz kültürümüzde ve birlik ve beraberliğimizdedir. Türk dünyası, İslam alemi ve mazlum milletler Türkiye Cumhuriyetinin şahlanışını beklemektedir. Türkiye Cumhuriyetinin batının kokuşmuş, kanlı medeniyetine ihtiyacı yoktur. Gerçek medeniyet Türk kültüründe ve gerçek İslam anlayışında mevcuttur" dedi. Törende öğrenciler Cumhuriyet ve vatan sevgisini anlatan şiirler okudu. Tören sırasında THK paramotor gösterileride bayrama renk kattı.

 

Yaklaşık 300 öğrenci İstanbul´un işgalinin ardından kurtuluş savaşına giden süreç, Cumhuriyet ve değerleri ile 15 Temmuz darbe kalkışması ve bu kalkışmada ilk kurşunu atan Ömer Halisdemir´de canlandırıldı. Fethiyeli Sanatçılar Adem Kazan ve Mustafa Selçukoğlunun kahramanlık türküleri ile coşkunun iyice arttığı Cumhuriyet Bayramı töreninde Fethiye Belediyesi tarafında dağıtılan Türk bayrakları sık sık dalgalandırıldı. Tören resmi geçit ile sona erdi. Törenin ardından Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı ve Muğla Milletvekili Hasan Özyer töreni hazırlayan öğretmen ve öğrencileri kutlayarak, "Çok anlamlı ve gurur veren bayram töreni izledik" diye konuştular