ÇINTAR MEVSİMİ BAŞLADI

Sonbahar döneminde genellikle çamlık alanlarda doğal olarak yetişen Çıntar ürünü Muğla´da pazara indi. Ege ve Akdeniz civarında dağlarda, nemli yerlerde çıkan, şapkasının altı tırtırlı, tadı ve yemesi güzel bir mantar çeşidi olan Çıntar, kış mevsiminin y

Tarih: 01.01.0001 00:00 557
ÇINTAR MEVSİMİ BAŞLADI

 Sonbahar döneminde genellikle çamlık alanlarda doğal olarak yetişen Çıntar ürünü Muğla´da pazara indi. Ege ve Akdeniz civarında dağlarda, nemli yerlerde çıkan, şapkasının altı tırtırlı, tadı ve yemesi güzel bir mantar çeşidi olan Çıntar, kış mevsiminin yaklaştığı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında vatandaşların ilgisini çekiyor.

Muğla´nın Menteşe ilçesinde kırsal alanda yetişen Çıntar ürününün kilosu 8 liradan alıcı buluyor. Yağışın iyi olduğu yıllarda kilosu 1 liraya kadar düşen Çıntar, Kasım ayı başında kırsal kesimdeki vatandaşlar tarafından dağlık alanlardan toplanarak pazarda kilosu 8 liradan alıcı buluyor. Kavurması ve közde kızartması en bilinen pişirme yöntemi Çıntar bazı vatandaşlar tarafından kış döneminde yenilmek üzere derin dondurucuya da konuluyor.