ÇİĞ HAMSİ YEDİLER

Bodrum’da yaşayan Karadenizlilerin düzenlediği birinci Hamsi Şenliği büyük ilgi gördü. Şenlikte düzenlenen çiğ hamsi yeme yarışması ilgin görüntüle oluşturdu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 267
ÇİĞ HAMSİ YEDİLER

Bodrum’da yaşayan Karadenizlilerin düzenlediği birinci Hamsi Şenliği büyük ilgi gördü. Şenlikte düzenlenen çiğ hamsi yeme yarışması ilgin görüntüle oluşturdu.

Bodrum Karadenizliler Kültür Dayanışma Derneği tarafından Sinop’tan getirilen 3 ton hamsi için uzun kuyruklar oluştu. Şenlik kapsamında düzenlenen hamsi yeme yarışması ise büyük ilgi gördü. 3 Çiftin katıldığı yarışmada masalara önce pişmiş hamsiler konuldu. Yarışmacıların gözleri kapatıldıktan sonra masalardaki pişmiş hamsiler çiğ hamsilerle değiştirildi. Yarışmanın başlamasıyla birlikte katılımcılar çiğ hamsiyi yerken ilginç görüntüler oluşurken izleyenlerde yarışmacılara destek oldu.

Dernek Başkanı Sefer Çelik, Bodrum Limanı Barış Meydanında düzenlenen Hamsi Şenliği ile Bodrum ile Karadenizlileri kaynaştırmayı gelenek ve göreneklerini yaşatıp tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, “Şenliğimizde Karadeniz’in yöresel ürünleri standımı da yer alıyor. Ayrıca horon ekibi gösteriler sundu. Bodrum’da 14 bine yakın Karadenizli hemşerimiz yaşamaktadır. Bodrum’da hemşerilerimize destek olmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kültürümüze tanıtırken yaşadığımız Bodrum’a da hizmet etmeye çalışıyoruz. Şenliğimizde güzel bir atmosferde birlik, beraberlik içerisinde buluşmaktan mutluyuz” DEDİ.

Etkinliğe Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla Milletvekili Dr. Nurettin Demir n de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Mısır unu ile pişirilen hamsiden yemek için uzun kuyruklar oluştu. Güneşli bir havada gerçekleştirilen şenlik Bodrum’a renk katarken Barış Meydanında düzenlenen şenlikte folklör ve müzik gösterileri gerçekleştirildi