CHP´LİLER BARIŞ VE DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Örgütü, barış kardeşlik ve dayanışma yemeği düzenledi.Çok sayıda partilinin katıldığı yemekte birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 231
CHP´LİLER BARIŞ VE DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Örgütü, barış kardeşlik ve dayanışma yemeği düzenledi.Çok sayıda partilinin katıldığı yemekte birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

Grand Yazıcı Turban Otel´de düzenlenen yemeğe CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Akın Üstündağ, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar,Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını İlçe Başkanı Acar Ünlü gerçekleştirdi.Ünlü konuşmasına ilçe başkanlığına gelmesinde kendisini destekleyenlere teşekkür ederek başladı.Ülkenin geleceğinin karanlık olduğunu savunan Ünlü, partilileri huzurlu ve geleceğe aydınlık bakan Türkiye için katkı koymaya davet etti.Ülkenin 13 yılda geldiği noktanın endişe verici olduğuna dikkat çeken Başkan Ünlü, CHP olarak harekete geçmenin zamanın geldiğini vurguladı.Yeni bir vizyon belirleyerek partiyi iktidara taşımayı hedeflemeyiz diyen Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü:"Ben partimde Milletvekili değil bakan olmak istiyorum diyenleri özledim. Ben CHP´nin iktidarında bölgeme hizmet etmek istiyorum diyen partililerimi özledim.Ben artık bölgemden iktidar milletvekilleri,başbakan ve bakanlar çıkarmak istiyorum.Bu ideali hep birlikte başaracağız.Bizim yolumuz ve neferimiz belli. Biz büyük önder Atatürk´ün aydınlık yolunda ilerleyeceğiz. Biz altı oku yeniden yaya gereceğiz.Yolumuz uzun ama zor değil.Bu topraklar artık gerçek bir iktidar istiyor.Çoban ateşini Marmaris´ten yakacağız".

BAŞKAN ACAR: "BASKILARA RAĞMEN HİZMET MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ"

Daha sonra kürsüye davet edilen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, partililere hitap etti. Acar, Muğla ve Marmaris yaşayanlarını çağdaş,medeni vizyonla Atatürk ilkelerini benimsemiş çok özel insanlar olarak tanımladı. CHP´nin yıllardır bu insanların desteği ve gücüyle bayrağını dalgalandırdığını kaydeden Acar, bölge yaşayanlarının ülkenin karanlık durumundan endişe duyduklarını ifade etti.Ak Parti iktidarını eleştiren Başkan Acar, ülkenin her kesiminde hissedilen baskıcı politikanın CHP´li belediyelerde de devam ettiğini savundu. Bu baskılara rağmen hizmet mücadelesini bıkmadan ,usanmadan daha da hırslanarak sürdüreceklerini vurgulayan Acar, hizmetin namus borcu olduğunu belirtti.10 yıldan bu yana ilçeye verilen hizmet ve projelerin önüne engel konulduğuna değinen Ali Acar, belediye olarak binlerce soruşturma ve inceleme geçirdiklerine dikkat çekti. Bölgedeki şikayet mekanizmasının sürekli faaliyette olduğunu ileri süren Acar, bu mekanizmanın bir yandan belediye hizmetlerini engellemek isterken diğer yandan da halkla belediyeyi karşı karşıya getirme çabası içinde olduğunu iddia etti.Bu kişilerin sürekli halka,"Ali Acar´a oy verirseniz başınıza bu gelir " mesajını vermeye çalıştıklarını belirten Acar, ancak vatandaşların bu şantaj ve tehditlere hiç bir zaman boyun eğmediğini ifade etti.

KAÇAK BÜFELER YIKILDI

Ali Acar, iki gün önce İçmeler sahilinde ki kaçak büfelerin yıkımı ile ilgili açıklamada bulunarak şöyle konuştu: "İçmeler mahallesinde geçmiş mevcut yönetim tarafından Milli Parklar sınırları içerisindeki bir araziye ihale ile yasal olmayan 5 adet büfe yapımı ve işletmesine izin verilmiş. 20 yıl boyuna tahsisine göz yumulan bu büfelere 2014 seçimlerinden bir hafta sonra Marmaris Belediyesine gelen yazıyla işgal altında olan bu büfelerin kaldırılmasıyla ilgili yazı geldi.Bizde şaşırdık. Mevcut AKP´li bir belediye tahsis olmadan devletin arazisinde ihale ile nasıl işletmeye izin verebiliyor. Görev bize düştü bu kaçak yapılara ve işletmelere işlem yapmak zorunda kaldık.2 yıllık yargı süreci sonunda mahkemeden yıkılması yönünde lehimimize karar çıktı. 2 gün öncede Marmaris Kaymakamlığından mevcut yapıların yıkım işleminin gerçekleştirilmesi yönünde yazı geldi. Ancak ertesi gün söz konusu arazinin zaten milli parkların bölgesinde kaldığı ve onlara ait olduğu ,bu yıkım işleminin durdurulması yönünde yazı gönderildi.Ne acıdır ki; özellikle imarı olmayan köylerimizde vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için yaptıkları evlerine gelen yıkım kararları hakkında ilgili kurumlar tarafından ´derhal uygulayın aksi takdirde hakkınızda yasal işlem uygulanacaktır´ diye yazı yazan bizi tehdit eden makamlar bu seferde uyduruk bu 3 büfenin yıkılmaması için seferberlik ilan ettiler".

Konuşmaların ardından davete katılan partililer canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatine kadar gönüllerince eğlendi.