CHP´li Kullukçu; "Saatcı şark kurnazlığı yapıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Fethiye´de son günlerde yaşanan su fiyatı tartışmalarıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Behçet Saatcı´nın, şark kurnazlığı yaparak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ileri sürdü.

Tarih: 01.01.0001 00:00 274
CHP´li Kullukçu;

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Fethiye´de son günlerde yaşanan su fiyatı tartışmalarıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Behçet Saatcı´nın, şark kurnazlığı yaparak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ileri sürdü.

 

CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, ilçe başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada son günlerde gündemde yer alan ?su fiyatlarıyla? ilgili tartışmalarının Belediye Başkanı Behçet Saatcı´nın gündemde kalma çabalarının sonucu olduğunu belirtti.

 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı´nın 17 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak Saatcı´nın belediyenin su fiyatlandırmalarıyla ilgili nelere dikkat ettiğini, hangi maliyet hesaplarıyla ve üzerine hangi yatırım hesabı eklenerek bunun gerçekleştirileceğini bilen bir kişi olduğunun altını çizdi.

 

Kullukçui Behçet Saatcı´nın Muğla Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

 

?Dolayısıyla bu fiyatlandırmaları yapan MUSKİ genel kurulunun da doğal bir üyesi. Fakat Sayın Behçet Saatcı suyla ilgili yapmış olduğu açıklamaları MUSKİ genel kuruluna katılıp, bu yönde eğer Fethiye´de çifte standart mevcut ise bunları olması gereken mecralarda ifade etmemekte. Basının karşısında kendisine bir siyasi hesap olarak bu konuları kullanmaya çalışmaktadır.

MUSKİ genel kurulunda şimdiye kadar 11 toplantı yapıldığını ifade eden Kullukçu, Behçet Saatcı´nın bu toplantılarının sadece 4´üne katıldığını belirtti. 2015 yılında 4 toplantının 4´üne, 2016 yılında da 3 toplantının 2´sine birinde imza atıp çıkarak katılmamıştır. Fethiye´nin su fiyatlandırılmasıyla ilgili söyleyeceğiniz sözler varsa bunların ifade edileceği yerler MUSKİ Genle Kurulu ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarıdır. Yoksa kamera karşısına çıkıp siyasi şov yapma ve şark kurnazlığı yapmak değildir.?

 

Kullukçu: ?Geçmişte Başkan Saatcı görevini yerine getirirken yol harcamalarına katılım payıyla ilgili, o dönem ilgili Sayıştay denetçisi ve onun raporunu göstererek bize görev yönünden sorumluluk yüklediğinden bu payı istemesekte almak durumundayız diye kendileri ifade etmiştir. Kanunlar ve belediyeyi denetleyen Sayıştay raporları çerçevesinde hareket etmek zorunda olduklarını bizzat o dönem Belediye başkanımız Behçet Saatcı ifade etmiştir. O dönüm kendisi kanun ve Sayıştay´ın raporlarının esas alınarak bunları yapmak mecburiyetinde olduğunu ifade ediyor. Şimdi ise bunun karşısında halkımız nezdinde hala siyasi demagoji yapmaya devam ediyorsa burada bir çarpıklık var demektir.?

 

Alınan su fiyatlarının yüzde 20´sinin Büyükşehir Belediyesine verildiğini ifade eden Kullukçu,?Şuan uygulanan kademesiz fiyat 2,64 iken bunun nasıl arttığı gerek ÇTV tutarı, bununda yüzde 80´i ilgili ilçe belediyelerine yani Fethiye Belediyesine kalmakta iken yüzde 20´si büyükşehir belediyesine veriliyor. Bunun dışında elde edilen su gelirlerinin yüzde 1´i ise Çevre Katkı Payı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderiliyor. Yine alınan KDV ise vergi dairelerine verdi olarak su tahsilinden kaynaklanan kazancın vergilendirilmesi olarak gidiyor? diye konuştu.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün´ün bit televizyon kanalına katılarak Fethiye´yle ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Kullukçu, ?Burada ifade ettiği toplam maliyet hesapları ve bu hesaplardan sonra üzerine katılan bir yatırım hesabı ile bunların gerçekleştirildiğini, bunların olmazsa olmaz olduğunu, kanunen bunun dışında bir işlem yapamayacaklarını açıkça ifade etmiştir. Farklı ilçelerde ayrı ayrı tarife uygulanmasıyla ilgili İç İşleri Bakanlığından görüş aldıklarını ve bu iç işleri bakanlığı görüşü doğrultusunda tüm Muğla´da eşit oranda fiyatlandırma yaptıklarını anlatmıştır. Bu tamamen yasal zorunluluktan kaynaklanıyor. Nasıl emlak vergisi Fethiye´de yüzde 300 civarında artmışsa sayın belediye başkanımızın ben yüzde 300 artan emlak vergisinden yarısını alayım yarısını almayayım gibi bir yaklaşımı hukuken mümkün değil ise aynı şey su fiyatları içinde geçerli. Burada hiç kimse art diyetli davranarak halktan bir şey kaçırmış değil? diye konuştu.

 

?9 Haziran 2016 son Su fiyatlandırması Su satılı ve hizmet tarifesi değişikliği ile ilgili MUSKİ genel kurulu kararında Behçet Saatcı, bulunmamaktadır? diyen Kullukçu, ?Kamuoyuna ifade ettiği gibi bir yanlışlık, bir çifte standart mevcut ise o zaman MUSKİ genel kuruluna çık ve burada Fethiye´yle ilgili düşüncelerini genel kurulda ifade et. Orada oylamada yapıyor. Oy kullan ve red oyu ver ya da şerh koy. Bunları yapabileceğin mecralar belliyken sırf kameralarının karşısında şov yapılaması bize göre doğru bir siyaset anlayışı değildir.

 

Fethiyeliler şunu iyi bilsin ki Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiyelilerin yanındadır. Biz CHP Fethiye İlçe Örgütü olarak bunun takipçisi olacağız. Biz 2019´da Fethiye Belediye Başkanlığını ve Fethiye Belediye meclisini kazanma noktasında hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde bu noktaya kilitlenmiş durumdayız. 2019´da Fethiye Belediyesi CHP´ye geçtikten sonra tüm bu Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan atışmaların ortadan kalkacağını düşünüyoruz.? Şeklinde konuştu.