CHP BODRUM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAMER MANDALİNCİ KARARLI: “1 NİSAN’DA HİZMETE BAŞLAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Madalinci, Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu’nca hazırlanan “Sokak Hayvanlarının Refahı İçin” protokolüne imza attı.

Tarih: 28.03.2024 07:53 Güncelleme: 29.03.2024 07:40 6409
CHP BODRUM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI  TAMER MANDALİNCİ KARARLI:  “1 NİSAN’DA HİZMETE BAŞLAYACAĞIZ”

        CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, Bodrum’un sorunların çözümüne yönelik ayakları yere basan projeler hazırladıklarını, Bodrum için çok çalışacaklarını belirterek, “Halkın desteği, memleketime hizmet hedefim, ekibim ve gençliğim en büyük avantajım” dedi.


        Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, seçim çalışmaları kapsamında kah halkın içinde kah STK toplantılarında. Durmadan, yorulmadan dinamik bir şekilde mahalle mahalle, sokak sokak, çarşı Pazar dolaşarak vatandaşları ziyaret eden Tamer Mandalinci’yi Milletvekilleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, belediye meclis üyesi adayları ve partililer yalnız bırakmıyor.
Halkla sohbetinde, geçen 5 yıllık görevi boyunca olağanüstü süreçlerin yaşandığına dikkat çekerek, pandemide, orman yangınlarında ve ekonomik krizde, vatandaşın zor gününde yanında olduklarını hatırlatan Tamer Mandalinci, bu süreçlerde belediyenin desteğini ihtiyaç sahibi vatandaşlara hissettirdiklerini söyledi.


        Vatandaşların, “Oy emanet verilmez, seninleyiz”, “Sana güveniyoruz, inanıyoruz”, “Gençlerin yolu açılsın”, “Bizim evladımızsın, denenmişlerdense gençlere fırsat vereceğiz” sözleriyle desteklerini belirtmesi üzerine Başkan Adayı Mandalinci, bu güvene layık olmak için, tüm ekibine önemli görevler düştüğünü belirterek “Bodrum’un sorunların çözümüne yönelik ayakları yere basan projeler hazırladık. Güzel, huzurlu, mutlu bir Bodrum için 1 Nisan’da hizmete başlayacağız, çok çalışacağız. Halkın desteği, memleketime hizmet hedefim, ekibim ve gençliğim en büyük avantajım” dedi.


         Bodrum’da, alanında uzman çok değerli isimlerin yaşadığını bildiren Mandalinci, “Bu isimlerle Bodrum için, sorunların çözümü için ortak akılla hareket etmek istiyoruz katkı sağlamak isterlerse iş birliği içinde olacağız. “dedi.
Bodrum Belediye Başkan Adayı Mandalinci: “Trafik sorunu gündemden çıkacak”
       Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, bilim insanlarınca hazırladığı rapor doğrultusunda, 250 kavşakta düzenleme, sinyalizasyon sistemi ve battı çıktılarla Bodrum’un trafik sorununu çözeceklerini söyledi.


       CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, doğal ve tarihi zenginlikleriyle Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında olan Bodrum’u, vizyoner bir bakış açısıyla kronik sorunlarından kurtaracak ve geleceği şekillendirecek adımları hep birlikte atacaklarını belirtti. Artan nüfus ile birlikte ortaya çıkan trafik ve otopark sorununa sağlıklı, kalıcı çözümler üretmek adına geçen dönem bilim insanlarıyla bir çalışma başlatıldığını aktaran Tamer Mandalinci, saat saat trafik yoğunluğu ölçülerek sorunlar ve çözümlerine yönelik 160 sayfalık rapor hazırlandığını aktardı. 250 kavşakta düzenleme, sinyalizasyon sistemi, trafik yükünü azaltacak alternatifler gibi kapsamlı bir çalışmayı içeren rapora yönelik karayollarının sorumluluğundaki güzergahlar için görüşmeler yapılarak izinlerin alındığını ifade eden Mandalinci; “Finansman planlaması aşamasındaki projemize yönelik çalışmaları kısa sürede başlatacağız. Proje doğrultusunda, yol imarlı alanlardaki terkleri de hızlıca çözümleyip alternatif güzergahlar oluşturacağız, kılcal yolları daha fazla kullanıma katacağız. D330 karayolunda Bitez ve Gümbet kavşaklarında battı çıktı yapılmasına ilişkin projelerimizi, karayollarının acilen hayata geçirmesini sağlayacağız. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyemiz, artık şehir içinde kalan Yalıkavak’la Torba arasındaki bu yolu genişletmeye yönelik de proje hazırladı. Bu düzenlemeler, trafiği daha akıcı hale getirerek zaman kaybını ve stresi azaltacak, vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştıracak” dedi.


      “Yaya dostu kent”
     Bodrum’u yaya dostu kent haline getirme hedefi hakkında da bilgi veren Mandalinci, günlük hayatını kolaylaştırma çerçevesinde, yaya sirkülasyonun yüksek olduğu yollarda kaldırımları yeterli hale getirilerek daha rahat ve güvenli kullanıma sunulacağını söyledi. 


       Bununla birlikte, özellikle, yoğun araç trafiğinin olduğu bölgelerde ve ana arterlerde üst geçitler inşa ederek, yayaların yolu güvenle geçmesini sağlayacaklarını ifade eden Mandalinci “Bu sayede, araç trafiği ile yaya trafiğinin daha güvenli bir şekilde ayrılması ve kazaların önlenmesini sağlayacağız. İlk olarak, Torba Mahallesi Rıza Anter Caddesi, Gökçebel Mahallesi İnönü Caddesi ve İslamhaneleri Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde üst geçitler ile yayalar için güvenli geçişi sunacağız” dedi.
      İnsan odaklı ve sürdürülebilir bir şehir yönetimi stratejisi doğrultusunda trafiği azaltarak daha yaşanabilir, sessiz, güvenli temiz bir kent hedeflediklerini kaydeden Tamer Mandalinci, “Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizin yoğun olarak ziyaret ettiği bölgelere yerleştirilecek bekleme alanları ile tur otobüslerinin şehir merkezi trafiğine girmeden yolcu indirme bindirme ve beklemelerine imkan sağlayacağız. Özellikle meydanlar çevresinde kamu otopark yerlerinin sayısını artıracağız” şeklinde konuştu.


       Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, ayrıca ilçe genelinde altyapı yatırımları tamamlanan bütün yollarda hızlı bir şekilde asfaltlama, bakım ve onarım çalışmalarına başlatarak kente yakışır hale dönüşmesini sağlayacaklarını bildirdi.
Cumhuriyet Halk Partsi (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, “Hedefimiz 2-3 yıllık çözüm değil, 25-30 yıllık çözümler sağlamak. Bodrumun kronik sorunlarını, yakın zamanda bir daha gündeme almamak üzere kapatacağız” dedi.


Belediye başkanlığı için aday adayı olan isimler ile geçen dönem belediyede beraber görev yaptığı meclis üyelerinin bulunduğunu ifade eden Mandalinci, “İşte Cumhuriyet Halk Partililik ve parti bilinci budur. Asla bir küskünlük, asla bir kırgınlık düşünmeksizin seçim döneminde yan yana, omuz omuza sımsıkı duranların partisidir Cumhuriyet Halk Partisi” dedi. Mandalinci, bu duruşu, 34 yaşında Çanakkale’de destan yazan, 38 yaşında çökmüş denilen ülkeyi küllerinden doğurmak için Sivas Kongresi’ni toplayan ve 42 yaşında Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğrettiğini ifade etti.


         Çarşıda pazarda vatandaşların kendisine gösterdiği ilgi ve samimiyete değinerek “gümbür gümbür geliyoruz” diyen Mandalinci, “Bizi o kadar güzel onurlandırıyorsunuz, o kadar güzel motive ediyorsunuz ki, ben ve meclis üyesi arkadaşlarım, sizlere hizmet için kalan günleri iple çekiyoruz” diye konuştu.
Adaletsizliğin karşısında dimdik duracağım
Toplanan kalabalıktan 31 Mart günü destek için söz isteyen Mandalinci, kendisinin ve ekibinin de Bodrum’a layık bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceği sözü verdi, “Belediyemizde çalışan mesai arkadaşlarımın hakkı benim için başımın üstündedir. Belediyede çalışanları arada gelir adaletsizliği, hak mahrumiyeti varsa bunu gidermek de Bodrum Belediye Başkanı’nın boynunun borcudur. Haksızlık, adaletsizlik varsa onun karşısında dimdik duran bu kardeşiniz olacaktır. Mutluluklarının doğrudan belediyemize ve sokağa yansıyacağını bilerek haklarını en üst şekilde savunacağıma yürekten söz veriyorum” ifadesini kullandı.


Sorunları çözeceğiz
Yapacak çok işlerinin olduğunu dile getiren Mandalinci, iklim krizi nedeniyle su sorunun öncelikli çalışma konularının olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Mumcular Barajımız kurumuş durumda. Göreve geldikten sonra Muğla Büyükşehir Belediyemizle el ele vererek susuzluk sorununu Bodrum’da bir daha konuşulmamak üzere tarihin tozlu sayfalarına kaldıracağız. Eş güdümlü olarak Bodrumumuzu yaklaşan turizm sezonuna hazırlayacağız. Yollarımızın bakımı yollarımızın onarımı gerçekleştireceğiz. Temizlik ordumuzu genişleterek Bodrum’a, Bodrumlulara kaliteli hizmeti, hakkınız olan hizmeti yapmak üzere söz veriyorum. Öyle şeyler yapacağız ki, yapamaz diyenleri söylediklerinden dolayı utandıracağız. Hedefimiz 2-3 yıllık çözüm değil 25-30 yıllık çözümler sağlamak. Bodrumun kronik sorunlarını bir daha gündeme almamak üzere kapatacağız”


Ben değil biz kazanacağız, biz yöneteceğiz
Hamleleri halkla birlikte yapacaklarını vurgulayan Tamer Mandalinci, sözlerine şöyle devam etti:
“31 Mart akşamı ben değil biz kazanacağız, 1 Nisan sabahı ben değil biz yöneteceğiz. Hepinizin enerjisini, sinerjisini ve o gözündeki ışığa ihtiyacım var. Çok güzel enerji veriyorsunuz. Yapacağımız işlerle 30 yaşında birinin nasıl işler yapacağını herkese göstereceğiz. Tamamen samimi duygularımla, iyi niyetimle ve çok çalışacak ekip arkadaşlarımla beraber 1 Nisan’dan itibaren Bodrum’umuza harika hizmetler yapmak üzere geliyoruz. Aydınlık yarınları yine beraber karşılayacağız ve hep beraber başaracağız”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, genç bir belediye başkanı olarak gençlerin geleceğine katkı sağlayacak çalışmaları hayata geçireceklerini belirtti.
Turizm kenti Bodrum’dan yelken sporunda olimpiyat dereceleri alan milli takım sporcuları Yiğit Yalçınçitak ile Ecem Güzel’in  çıktığını, yetersiz imkanlara rağmen Türkiye’nin gururu olan Aysu Türkoğlu’nun da önemli başarılara imza attığını ifade eden Mandalinci, “Bodrum’dan niye daha fazla milli sporcu, uluslararası başarılar elde eden sporcular çıkarmayalım?” ifadesini kullandı.
         Başarının tesisleşmeyle mümkün olduğunu vurgulayan Başkan Adayı Mandalinci, “Bu hizmetleri sunmak genç kardeşlerime borcum. Bu hizmeti sunacağım ki, başarının peşinden koşsunlar, vatanlarına, milletlerine faydalı olsun, başarılarıyla Bodrum’a gurur yaşatsınlar. Onların başarısının verdiği mutluluktan daha değerli ne olabilir ki?” diye konuştu.


        “Bodrum’u spor kenti yapacağız”
Yalıkavak, Turgutreis ve Mumcular bölgesine yeni kapalı spor salonları ve yüzme havuzları kazandıracaklarını söyleyen Tamer Mandalinci, bu tesislerle gençlerin antrenman ve yeteneklerini geliştirme imkanlarının artacağını dile getirdi. Mandalinci, “Bu spor merkezleri ile vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam bilincine teşvik edeceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyacağız. Kentimizde bireysel ve takım sporlarını destekleyerek amatör sporculuğu profesyonel düşünce ile yönetecek ve Bodrum’u spor kenti yapacağız” dedi.


       “100. Yıl Atatürk Stadyumu”
Bodrumspor futbol takımının 1.Lig’de önemli başarılara imza attığına dikkat çeken Mandalinci, Bodrum’un spora ve sporcuya destek sağlama vizyonu kapsamında profesyonel ve amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarına cevap verecek projeler ürettiklerini söyledi.
       Bodrum 100. Yıl Atatürk Stadyumu ve Spor Kompleksi ile spor altyapısının güçleneceğine dikkat çeken Başkan Adayı Mandalinci, “Sporun her alanında başarıya ulaşmak isteyen sporculara modern ve etkili bir ortam sunacağız. Bodrum’a yakışan bir spor kompleksi kazandırmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan destek isteyeceğiz. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, Bodrum’un spor potansiyeli artacak ve kentimiz, spor merkezi haline gelecek. Bodrum 100. Yıl Atatürk Stadyumu ve Spor Kompleksi hem sporculara hem de taraftarlara modern ve etkili bir spor deneyimi sunarak şehrimizin spor kültürünü zenginleştirecek” dedi.


Başkan Adayı Mandalinci’den sokak hayvanları için refah sözü
        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Madalinci, Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu’nca hazırlanan “Sokak Hayvanlarının Refahı İçin” protokolüne imza attı.
          Başkan Adayı Mandalinci, Bodrum Belediyesi’nin İslamhaneleri Mahallesi’nde bulunan sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezinde, Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu üyeleri İnci Kutay, Efsa Verdön, Behçet Hak ve Avukat Oğul Günay ile bir araya geldi. Çalışmaları hakkında bilgi veren Kent Konseyi üyeleri, bakım ve rehabilitasyon tesisin durumu, kapasitesi, eksikleri ve geliştirilmesi gereken yönlerine yönelik görüşlerini aktardı, iş birliğinin önemine dikkat çekti. Başkan Adayı Tamer Mandalinci ise STK’ların katılımı ve görüşlerini her konuda önemsediklerini aktararak, Bodrum’un geleceğine yönelik projelerde olduğu gibi patili dostlar için yapılacak her türlü çalışmada da ortak hareket edeceklerini ifade ederek sokak hayvanları için hazırladığı projeler hakkında bilgiler aktardı.
          Mandalinci, ‘hayvanların barınaklarının fazlalaştırılması ve şartlarının iyileştirilmesi, veterinerlik hizmetleri, kaçak üretme, dövüştürmeyle mücadele’ gibi konulara ilişkin sokak hayvanlarının refahına yönelik hazırlanan protokole imza attı.