CHP Adayı Aras Kadınlara Söz Verdi, İmza Attı

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum kadınlarının hazırladığı ?Kent Manifestosu 2019?u imzaladı. Aras, ?Söz verdik, altına da imzamızı attık.? dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 266
CHP Adayı Aras Kadınlara Söz Verdi, İmza Attı

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde Bodrum kadınlarının çağrısını yanıtsız bırakmadı. Kent Konseyi Kadın Meclisi´nin hazırladığı ve Trafo Kafe´de imzaya açılan ?Kent Manifestosu 2019?u imzalayan Aras, ?Kadınlarımıza, toplumsal cinsiyet eşitliği kriterleri doğrultusunnda katılımcı, demokratik, kadınların hak temelli yaşamını sağlamak için söz verdik, altına da imzamızı attık. Kadınlara Bodrum Belediyesi´nde eşit temsil hakkı tanıyacağız.? dedi.
Manifestoyu imzalamasının ardından Trafo´daki çevre düzenlemesinde çalışan belediye personeli kadınlara ve kafede güneşli havanın keyfini çıkaran Bodrum kadınlarına karanfil dağıttı. CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras´ın bir sonraki durağı, Ortakent´ti.

BODRUM BELEDİYESİ´NE BİR KADIN BAŞKAN YARDIMCISI

Yıldız Otel sahilinde Müsgebi kadınlarıyla bir araya gelen CHP Adayı Aras, Bodrum kadınlarına belediyede ?eşit temsil hakkı? ve bir de kadın başkan yardımcısı sözünü vererek ?Bodrum Belediyesi´ne bir kadın başkan yardımcısı atayacağız. Bundan sonra sizlerin sorunlarını taleplerini, o arkadaşımız kendi sorunu gibi içselleştirecek ve bunların takipçisi olacak. Talepleriniz, belediyenin her biriminde anında çözüm bulacak. Yönetime kadınları da katarak halkın belediyeciliğini yapacağız? dedi.
Bodrum´da büyük bir değişimin başlayacağını söyleyen Ahmet Aras, ?Ben siyasetçi değilim. Ben hizmet için bu yola çıktım. Bugün tanışmaya geldik, 1 Nisandan sonra çalışmaya geleceğiz. Bodrum´u, çağdaş yaşamın hakim olduğu bir dünya kenti haline getirmek için bu göreve talip olduk. Çünkü biz böyle yönetilmeyi hak etmiyoruz. Sadece köyümüzün değil Bodrum yarımadasının sorunlarını biliyoruz, problemleri görüyoruz. Biz, oy isteyip bir daha mahallelere uğramayan başkan olmayacağız. Muhtarlarımızın rehberliğinde, onlarla omuz omuza çalışıp her vatandaşımıza, her mahallemize, her sokağımıza eşit hizmet götüreceğiz. Büyük bir sorumluluk alıyoruz omuzlarımıza. Ama biz buna gönül verdik. Bu hizmetleri yapmadan gözümüze uyku girmez? diye konuştu.

ARAS: HAYALİM BODRUM´UN KADİM KÜLTÜRÜNE YAKIŞAN BİR TİYATRO BİNASI

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum Şehir Tiyatrosu ekibiyle bir araya geldi. Aras, sanat üreten Bodrum´un, bu anlamda da bir ?çekim merkezi´ olması için proje ve planlamaların yapıldığını belirterek ?Bodrum´da kültüre ve sanata yönelik altyapı ve istihdamı geliştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Kültür ve sanat merkezli kentsel dönüşüm politikalarını bir an önce hayata geçireceğiz? dedi.
Herodot Kültür Merkezi´ndeki buluşmaya ünlü tiyatro sanatçıları Tarık Pabuççoğlu ile Erdal Cindoruk da katıldı. BBŞT Müdürü Rezzan Şebin ve Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen ile Şehir Tiyatrosu sanatçılarının bulunduğu sohbet toplantısında sanatçılar ve gönüllü destekçiler, Bodrum Belediyesi´nden beklentilerini dile getirdiler.
Sanatçılar, Bodrum´da genç yeteneklerin önünü açacak proje ve yatırımlar istediklerini ve kurumsallaşmayı hedeflediklerini belirterek ?Genç ve akademili arkadaşlarımızı profesyonel sanatçılarla bir araya getirecek yapılanmalara ihtiyacımız var? dediler. Bodrum Şehir Tiyatrosu Müdürü Rezzan Şebin,yerel yönetimlerin aldığı kültür yaşamını ilgilendiren kararları alırken sanatçılara da danışılmasını istediklerini belirterek sorun ve taleplerini bir rapor halinde sunacaklarını kaydetti.
Bugüne kadar Bodrum´da çeşitli festival ve organizasyonlar düzenleyen ve Bodrum´un tanıtımına büyük emek veren Aras, sanatçıların Bodrum Belediyesi´nden beklenti ve taleplerini dinledi. Belediyenin kültür ve sanatla ilgili birimlerinin ihtiyaç ve beklentileri anında karşılayabilecek altyapıya bir an önce kavuşturulacağını söyleyen Aras, ?Bodrum, kültür ve sanatın hem üreticisi hem de takipçisi olan bir kent. Bodrum´da yaşayan sanatçıların belediyenin aktif paydaşlarından biri haline gelmesi için büyük projeler planladık. Öncelikle Bodrum´a bir kültür ve sanat merkezi kazandıracağız.Her mahallede, gençlerin ve çocukların sanatla buluşacağı merkezler oluşturacağız. Hayalim Bodrum´un kadim kültürüne yakışır bir tiyatro binası ve senfoni orkestrasının oluşturulması. Böylesine nitelikli sanatçıların yaşadığı Bodrum´u, kültürün ve sanatın başkenti yapmak öncelikli hedeflerim arasında. İyi ki varsınız? diye konuştu.
Samimi bir sohbet havasında geçen toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

BU FESTİVALDE SİYASET YOK, BODRUM VAR

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, geçtiğimiz yıl Bodrum turizmine kazandırdığı Acı Ot Festivali´nin açılış töreninde coşku seliyle karşılandı. Yoğun seçim programının arasında, festival açılışına da katılma fırsatı bulan Aras, etkinliğin bu yıl çok daha büyük bir katılımla gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Festivalde siyasi söylemlerden özellikle kaçınan Aras, ?Burada siyaset değil, Bodrum var? dedi.
CHP Adayı Aras, kendisinin de kurucu başkanı olduğu Ortakent Yahşi Yalısını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen festivalin bütün Bodrum yarımadasının festivali olduğunu söyleyen Ahmet Aras, ?Organizasyona büyük emek veren OYDER yönetimi başta olmak üzere, desteğini esirgemeyen Bodrum Kaymakamlığı´na, Bodrum Belediyesi´ne, derneklerimize ve burada stant açan tüm üreticilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bodrum´da yaşayan herkes bu festivalin rengi, dokusu. Bodrum´un kadim kültürünü yaşatan, geleneksel lezzetlerimizi ve yöresel ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtmayı amaçlayan, bu kültürü gelecek nesillere taşıyan ve tabii ki Bodrum ekonomisine büyük katma değer sağlayan bu tür organizasyonları  Bodrum yarımadamızın her mahallesinde hayata geçireceğiz.? dedi. Ortakent Köy içinde düzenlenen festivalin katılımcıları ve konukları tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, yöresel ürün satan stantları gezdi, üreticiler ve festival için Türkiye´nin dört bir yanından gelen misafirlerle ayak üstü sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Aras, festivali halk oyunlarıyla renklendiren Karya Çiçekleri´yle bir de Sepetçioğlu oynadı. Ece Çetin ÇÖKERTME