Chp Adayı Aras: Daha Çok Kazanmak İçin, Değişim Şart

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum iş dünyasının en büyük meslek kuruluşu olan Bodrum Ticaret Odası-BODTO yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 217
Chp Adayı Aras: Daha Çok Kazanmak İçin, Değişim Şart

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum iş dünyasının en büyük meslek kuruluşu olan Bodrum Ticaret Odası-BODTO yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bodrum´da büyük bir değişim başlatmak üzere yola çıktıklarını vurgulayan Ahmet Aras, başta turizm olmak üzere inşaat ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin Bodrum ekonomisinden daha fazla faydalanması için alınması gereken önlemleri sıraladı, projelerini anlattı. 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin yıldönümünde Bodrum Muharip Gaziler Derneği´ni ziyaret ederek gazilerimizle dertleşen CHP Bodrum Adayı Ahmet Aras, daha sonra seçim gezilerine kaldığı yerden devam etti. Aras´ın BODTO´da iş dünyasının temsilcileriyle buluştu.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Adayı Aras´a Bodrum iş dünyasının çözüm bekleyen sorunlarını içeren bir rapor sunarak, ?En büyük sorunumuz işyeri fazlalığı. Bunun yanında devletin yaz ve kış nüfusunu dikkate almadan kamu personeli örgütlenmesi yapması ve Bodrum´a genel bütçeden ayrılan pay belirlenirken, değişken nüfusun göz önüne alınmaması? vurgusu yaptılar. Bodrum´da kazandığı halde vergisini başka bir vergi  dairesine ödeyen işletmelerin de ekonomik kayıp olduğunu söyleyen BODTO üyeleri, bu sorunların sadece ticaret odaları ya da belediyeler eliyle çözülemeyeceğine dikkat çekerek yasal dönüşümün bir an önce yapılması gerektiğini ifade ettiler. İş insanları imar planlarında ticaret alanları ile ilgili bir düzenlemeye de ihtiyaç olduğunu vurguladılar.

BODRUM´DA GELİR DENGESİZLİĞİNİ DÜZELTEREK BÜYÜMELİYİZ

BODTO´nun raporunu dikkatle inceleyeceğini söyleyen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras da, BODTO meslek komitesi üyesi olarak Bodrum iş dünyasının sıkıntılarını çok iyi bildiğini ifade etti. Bodrum´da ne inşaat ne de turizmin göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Aras, yarımadada ciddi bir gelir dengesizliği olduğunu da ifade ederek ?Bir mahallemizde milyon dolara lüks evler satılırken, bir diğerinde lağım suları sokaklara akıyor. Bodrum´u, tüm bu dengesizlikleri de göz önüne alarak topyekun ayağa kaldırmamız şart. Sosyal yapıyı ve dar gelirli vatandaşımızı da unutmadan, önce büyümeyi yavaşlatmamız sonra altyapıyı bir an önce çözmemiz ve Bodrum´un ekonomisine yönelmemiz gerekiyor? dedi.

BODRUM ESNAFININ DAHA ÇOK KAZANMASI İÇİN DEĞİŞİM BAŞLATACAĞIZ

Bodrum merkez ve Gümbet´teki Barlar Sokağı başta olmak üzere tüm old town´ları yeniden düzenlemek için işe koyulacaklarını anlatan Aras, ?İşgaliye, imitasyon, tabela ve çevre kirliliği gibi pek çok büyük sorunumuz var. Bizim Barlar Sokağı´nda eskiden olduğu gibi eğlence satmamız gerekiyor? diye konuştu.

Bodrum´da hiçbir değişimin ?halka´ rağmen başlatılamayacağına vurgu yapan CHP Adayı Ahmet Aras, ?İşletmecilerimizle oturup konuşacağız. Ticaretimizi nasıl artırırız, esnafımızın daha çok kazanmasını nasıl sağlarız, bunu tartışacağız. Kimseyi zorlayamazsınız ancak yönlendirebilirsiniz. Hep söylüyoruz Bodrum´u halkla ve sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla birlikte yöneteceğiz. Bunun yanında, Bodrum´da çok ciddi bir uzman ve akademisyen potansiyeli var. O insanlarımız, ?bizi kullanın´ diyorlar. Bu anlamda Belediye bünyesinde bir Danışmanlar Kurulu oluşturacağız.? diye konuştu. 

TERSANECİLERİN UMUDU DA ARAS?

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, aynı gün İçmeler Tersanesi´ndeki yat imalatçılarını da ziyaret etti. İçmeler´deki arıtma tesisinin  bir an önce taşınması gerektiğini söyleyen Aras, bazı imalatçıları zor durumda bırakan imar uygulamalarıyla ilgili de acil bir çalışma başlatacağının sözünü verdi. Ahmet Aras, İçmeler´e bir de kapsamlı bir sosyal tesis kazandırmak için çalışacağını müjdeledi.

Bodrum´u Akdeniz çanağının en büyük yat bakım ve onarım üssü haline getirmek istediklerini anlatan Aras, ?İmalattan bile daha çok kazandıran bir sektör. O pazarın bir kısmını buraya çekmeliyiz? diyerek bu konuda özel iştiraklerin de desteklenmesi gerektiğini işaret etti.