ÇEYİZ SANDIĞINDAN ÇIKANLAR GÜNÜMÜZE UYARLANDI

Bodrum DibeklihanKültür ve Sanat Köyünde moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu´nun düzenlediği Çeyiz Sandığı isimli defile büyük beğeni topladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 353
ÇEYİZ SANDIĞINDAN ÇIKANLAR GÜNÜMÜZE UYARLANDI

Bodrum DibeklihanKültür  ve Sanat Köyünde moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu´nun düzenlediği Çeyiz Sandığı isimli defile büyük beğeni topladı.

On yıl önce Bodrum´a yerleşen moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu (60) kızları Çınla ve Evrim Gedikoğlu ile birlikte hazırladığı Çeyiz Sandığı isimli defileyi Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü´nde sundu.

Yaklaşık 200 kıyafetin tanıtımının yapıldığı defilede 15 amatör mankenin sunumu  profesyonellere taş çıkarttı ve tasarımcının hazırladığı elbiseler izleyiciler tarafından çok beğenildi.  Moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu tarafından hazırlanan kıyafetler özellikle Bodrum gibi yazlık mekanlarda yaşayanların rahatlıkla kullanabileceği model ve kumaşlardan hazırlanmış.

Yaklaşık 400 sanatseverin büyük ilgi ile izlediği defilede yer alan tülbent kumaşlardan yapılan ve takılarla bezenen el işleri, dantelli kıyafetler, efe oyaları, günlük ve mevsimlik giyeceklerden oluşan 200 eseri Bodrum´ da yaşayan ve aralarında ressam, eczacı, emlakçı, turizmci, butikçi, reklamcı ve ev kadını olan 15 amatör manken çocukları ile birlikte sundu. Defilenin sonunda mankenlerle birlikte sahneye çıkan Gedikoğlu yaptığı açıklamada ?Amacımız çeyiz sandıklarının kıyılarında köşelerinde unutulmaya yüz tutan eski dokumları, el işlerini tekrardan gün yüzüne çıkarıp bunları hem gençlerimize tanıtmak, hem de eski kültürümüzü yeniden canlandırmak. Dikişi ve eski şeyleri değerlendirmeyi seviyorum. Bu üçüncü kişisel defilem. Yaptığımız her şeyden tek var. Aynı desenden ve kumaştan ikinci bir tane yok.  Bu nedenle tamamı el yapımı ve her bir eserin benzeri olmayan kıyafetleri beğeniye sunduk. ?dedi.

Yaklaşık bir saat süren defile sonunda mankenler izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.